Ga naar de inhoud
Entertainment

Monica Geuze op de vingers getikt voor grensoverschrijdend gedrag bij tv-programma

Monica Geuze Beeld © ANP

Het grensoverschrijdende gedrag achter de schermen bij onder meer 'The Voice of Holland', 'DWDD' en NOS Sport trekt een behoorlijke beerput open. RTL Nederland biedt haar presentatoren daarom een zogenoemde awareness-training aan, die ook Monica Geuze (27) volgt. Daarin doet ze een goudeerlijke onthulling, vertelt ze aan Kaj Gorgels (32) in hun podcast 'Geuze & Gorgels'.

"Soms is het heel moeilijk om te kijken hoe je een grapje maakt met iemand"

"Ik heb verteld dat ik zelf weleens op de vingers ben getikt over overschrijdend gedrag", geeft Monica toe aan haar Temptation Island-collega en hun luisteraars. Ze omschrijft dat het plaatsvindt bij een destijds 'nieuwe tv-klus'. "Soms is het heel moeilijk om te kijken hoe je een grapje maakt met iemand. (...) Omdat ik me dan onzeker voel bij een hele crew die elkaar al honderd jaar kent, ga ik er gewoon zwaar over. En dan hoor je achteraf van: dat was niet gewenst. Dan denk ik: ah, schade."  

Kaj beaamt dat het duo samen weleens grapjes maakt waar ze later 'spijt van hebben'. Over het wat, waar en wanneer van haar als grensoverschrijdend bestempelde gedrag, laat Monica verder niks los. "De intentie is vrijwel altijd juist. Het is nooit de bedoeling om iemand opzettelijk pijn te doen", zegt ze er wel over. 

Kaj
Bekijk ook:
Kaj en Monica verklappen: 'Nieuwe twists in Temptation Island'

De presentatrice van De Bachelorette kaart aan dat er in de awareness-training voorbeelden worden genoemd van ander grensoverschrijdend gedrag. Helaas zijn er daar nu, zeker ook vanuit de tv-wereld, heel veel van. "Wat zijn volwassen mensen toch fucking kinderen", besluit Monica. "En dan kijk ik ook mezelf aan, absoluut." 

Hoe ze zo'n misstand zelf in het vervolg hoopt te voorkomen? "Als er een probleem is of als je een grens voelt, spreek het uit, want anders wordt het alleen maar erger, ga jij in je hoofd zitten, heeft de ander geen idee en dan ga je zo veel afstand creëren. Als je allebei de juiste intentie uitspreekt, kan het zo uit de lucht geholpen zijn." 

Je kunt de podcast, waarin Monica en Kaj de awareness-training en het grensoverschrijdende gedrag van 2:15 tot 5:34 bespreken, hieronder beluisteren: 

Monica
Lees ook:
Monica Geuze emotioneel door woorden jarenlange volgers: 'Dit is zo lief'

De misstanden bij NOS Sport waren deze week volop in het nieuws na het Volkskrant-artikel dat er vrijdag over verscheen. Zal presentator Tom Egbers zijn tv-comeback nog kunnen en wíllen maken na het grensoverschrijdende gedrag waarvan híj beschuldigd wordt?

Gaat de 'karaktermoord' van Tom Egbers te ver?

08:02