Ga naar de inhoud
Entertainment

Aantal abonnees Videoland blijft stijgen, mede dankzij Hazes-docu

André Hazes Beeld © ANP

Videoland heeft vorig jaar opnieuw meer abonnees aan zich weten te binden. Eind vorig jaar telde het streamingplatform ruim 1,2 miljoen abonnees, bleek donderdag bij de presentatie van de jaarcijfers van de RTL Group.

Eind 2021 had Videoland bijna 1,1 miljoen abonnees. Onder andere een documentaire over volkszanger André Hazes en de serie Mocro Maffia trokken veel kijkers. Het totale aantal betalende abonnees van streamingplatforms van de RTL Group steeg in een jaar tijd met ruim 44 procent tot 5,5 miljoen mensen.

 

De RTL Group heeft 2022 met een lagere winst afgesloten, ondanks goede resultaten van zijn Nederlandse zenders. Het Luxemburgse mediaconcern als geheel haalde minder advertentie-inkomsten binnen en leed grotere verliezen op nieuwe projecten voor zijn streamingdiensten. De nettowinst daalde met 47 procent tot 766 miljoen euro.

Vanaf
Lees ook:
Vanaf deze datum is Mocro Maffia-film Tatta te zien bij Videoland

RTL Nederland boekte juist een recordresultaat. Zenders zoals RTL 4, RTL 5 en RTL 7 wonnen volgens het mediabedrijf marktaandeel. RTL benadrukt dat het kijkers wist te blijven boeien in een jaar waarin de publieke omroep wedstrijden van het WK voetbal en de Olympische Winterspelen uitzond. De topman van RTL Nederland, Sven Sauvé, noemt 2022 'een jaar om trots op te zijn'. "Deze resultaten maken het mogelijk voor ons om te blijven investeren in succesvolle Nederlandse content en onze nieuws- en actualiteitenprogramma’s."

Topman Thomas Rabe van de RTL Group spreekt van een sterk jaar 'ondanks een ongekend aantal externe uitdagingen', zoals de hoge inflatie en economische onzekerheid die adverteerders voorzichtiger maken. Daarnaast ketste de fusie van RTL Nederland met Talpa af omdat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) te veel concurrentiebezwaren had.

Videoland
Lees ook:
Videoland kondigt startdatum Special Forces met (on)bekenden aan