Ga naar de inhoud
Entertainment

Bestuur Mores beraadt zich, continuïteit meldpunt niet in gevaar

Het bestuur van Mores, het meldpunt voor wangedrag in de creatieve en culturele sector, beraadt zich op zijn eigen toekomst. Dat heeft bestuurslid Amber de Vente woensdag laten weten aan het 'ANP'. De verklaring komt nadat staatssecretaris Gunay Uslu (50) regeringscommissaris Mariëtte Hamer (64) woensdag had gevraagd om een advies over het meldpunt. Het bestuur beklemtoont dat het losstaat van de organisatie Mores en dat de reputatie, het functioneren en de continuïteit van het meldpunt boven alles staan.

Voormalig voorzitter Janke Dekker legde haar taken dit weekend neer omdat haar man Tom Egbers werd genoemd in een Volkskrant-artikel over vermeend wangedrag bij NOS Sport.

"Het bestuur van Mores realiseert zich dat het ondanks het vertrek van Janke Dekker onder een vergrootglas ligt en dat de schijn kan ontstaan dat Mores niet meer het veilige meldpunt is waar professionals in de culturele sector terecht kunnen die te maken hebben met grensoverschrijdend gedag", aldus Mores.

"Het meldpunt is voor veel mensen erg belangrijk en het bestuur wil dat op geen enkele manier in de weg staan. Daarom vindt het bestuur dat het zich nu moet beraden op haar eigen rol en toekomst."

Janke
lees ook:
Janke Dekker treedt per direct af als directeur meldpunt Mores

Het bestuur van Mores gaat de komende periode met belangrijke partijen in de eigen achterban in gesprek over de bestuurlijke toekomst van het meldpunt. Bestuursleden bij Mores zijn afkomstig uit de creatieve en culturele sector, werken voornamelijk onbezoldigd en hebben als voornaamste taak voorlichting te geven over het meldpunt en zorg te dragen voor de financiering van het meldpunt.

Klagers die zich bij Mores melden, worden direct gekoppeld aan een externe vertrouwenspersoon. De bestuursleden van Mores spelen in dit proces geen rol, beklemtoont Amber de Vente.

'Janke
lees ook:
'Janke Dekker slaat net zo om zich heen als Linda de Mol'

Rob Goossens: 'Janke Dekker heeft meldpunt Mores in diskrediet gebracht'

13:54