Ga naar de inhoud
Entertainment

Buddy Vedder voelt druk na vroeg succes: 'Wil liever voor mezelf zijn'

Screenshot Strandgasten / 15-03-2023 Beeld © AVROTROS

Buddy Vedder (28) heeft op jonge leeftijd al grote stappen gemaakt in de televisiewereld. Hij is een van de vaste panelleden in kijkcijferkanon 'The Masked Singer' en werkt mee aan grote amusementsshows als 'Holland's Got Talent'. Ook heeft hij 'The Voice Kids' gepresenteerd totdat RTL besloot daar niet meer mee door te gaan. En juist door die grote titels waar Buddy deel van uitmaakt voelt hij druk op zijn schouders, vertelt de presentator in AVROTROS-programma 'Strandgasten'.

"Ik gun mezelf soms niet de ruimte om ook fouten te maken"

Buddy zegt erg hard te werken om zijn tv-klussen voor te bereiden, maar dat dat in de basis uit 'een soort onzekerheid' komt. "Dat ik denk dat ik niet genoeg ben. Dat ik denk: als ik maar hard genoeg werk, dan heb ik er in elk geval alles aan gedaan", licht hij toe.

De presentator is van mening dat het harde werken hem heeft gebracht tot waar hij nu is. "Maar als ik beter wil worden moet ik ook leren loslaten. En dat is moeilijk want dan moet je vertrouwen op dat wat jij kan, dat dat goed genoeg is."

Buddy
lees ook:
Buddy Vedder biecht op: had geen plezier meer in mijn werk

Toch vindt Buddy dat lastig, omdat hij 'wel druk' voelt. "Want ook al ben je jong, je staat toch op vrijdagavond Holland's Got Talent te presenteren en daar horen verwachtingen bij", aldus Buddy.

Dat vindt hij ook helemaal niet gek, dat mensen dingen van hem verwachten. "Dat snap ik ook, en dat is ook oké. Alleen ik gun mezelf soms niet de ruimte om ook fouten te maken. En die heb je gewoon nodig, daardoor word je ook beter. Ik zou willen dat ik wat liever kon zijn voor mezelf."

Buddy
lees ook:
Buddy Vedder pakt hoofdrol in musical over Willem van Oranje

De aflevering van Strandgasten gemist? Terugkijken kan hier.