Ga naar de inhoud
Entertainment

Loiza Lamers krijgt excuses van oud-pesters: 'Echt heel cool'

Loiza Lamers Beeld © ANP

Loiza Lamers (28) heeft in het verleden te maken gehad met pesterijen in het dorp waar ze opgroeide. Inmiddels is iedereen volwassen geworden en hebben de pesters hun excuses aangeboden.

"Het raakt je altijd wel een keer, dus ik kan niet zeggen: 'Het heeft me nooit geboeid.'"

In de podcast 30 Minuten Rauw doet Loiza een boekje open over haar verleden. De presentatrice is transgender en heeft in Driel, waar ze opgroeit, weleens te maken gehad met pesterijen. "Op de basisschool was het altijd goed. Maar met de kinderen uit het dorp was het een beetje onbekend maakt onbemind."

Loiza
Lees ook:
Loiza Lamers over kinderwens: 'We moeten nog ontdekken hoe'

Ze weet er goed mee om te gaan. "Op een gegeven moment word je ook wat harder. Ik heb me er ook wel weer makkelijk overheen gezet." Toch doet het pijn als mensen je pesten. "Het raakt je altijd wel een keer, dus ik kan niet zeggen: 'Het heeft me nooit geboeid.'"

Loiza
Lees ook:
Loiza Lamers en vriend nemen hondje in huis: 'Nieuw familielid'

Nu Loiza en de kinderen uit haar dorp heel wat jaartjes ouder zijn, is er meer respect gekomen bij de oud-pesters. "Het is wel grappig. Ik was met mijn vriend Jelle in Driel met carnaval. En toen zei ik: 'Kijk, die en die hebben mij zo hard gepest.' Maar veel van die mensen hebben hun excuses aangeboden. Dus dat is echt heel cool. Na een paar jaar kwam ik in het dorp en was ik een keer op een feestje en toen zei iemand: 'Luister, we hebben vroeger echt niet leuk gedaan en dat spijt me.'"