Ga naar de inhoud
Entertainment

Mark Rutte wil dat Koffietijd blijft: 'Gaan met directie praten'

Mark Rutte in Koffietijd Beeld © RTL

Mark Rutte (56) begint desnoods zelf zijn omroep om 'Koffietijd' op televisie te houden. Dat zegt de premier woensdag gekscherend in het RTL 4-programma. De VVD-leider vindt het jammer dat 'Koffietijd' later dit jaar verdwijnt en zou liefst willen dat het programma blijft bestaan.

"Ik vind het jammer dat jullie stoppen, er zijn zoveel mensen die hier naar kijken voor wie dit echt een vaste waarde is"

"Ik vind het jammer dat jullie stoppen, er zijn zoveel mensen die hier naar kijken voor wie dit echt een vaste waarde is", stelt Rutte. Volgens hem is Koffietijd echt 'een monument'. "Dus we gaan maar even met de directie van dit clubje praten. Ik zie ze dadelijk, dan zal ik wel zeggen dat de regering hier ook nog een opvatting over heeft", lachte hij.

Slapeloze
lees ook:
Slapeloze nacht voor Quinty Trustfull na onverwachte stop Koffietijd

Mark Rutte haastte zich vervolgens om te zeggen dat dat 'geen belofte' was. "Maar ik kan op z'n minst m'n best doen. Anders beginnen we zelf een omroep", grapte de minister-president verder.

"Koffietijd is gewoon een heel fijn programma, en jullie doen het fantastisch. Ook de anderen die het gepresenteerd hebben", besloot Rutte, die de afgelopen jaren vijf keer te gast was. "Het heeft toch een soort sfeer die voor heel veel mensen belangrijk is."

Quinty
lees ook:
Quinty Trustfull in tranen door stoppen Koffietijd: 'Ik schoot vol'

Vorig najaar kondigde RTL aan dat Koffietijd van de buis wordt gehaald omdat te weinig mensen kijken. In mei wordt de laatste aflevering uitgezonden.

Hoe kijkt Mark Rutte terug op zijn premierschap?

10:34