Ga naar de inhoud
Entertainment

George Baker heeft jaar na covid nog altijd 'mindere dagen'

George Baker Beeld © ANP

George Baker (78) kampt na een jaar nog steeds met de naweeën van een coronabesmetting. De muzikant is inmiddels bijna klachtenvrij, maar heeft nog altijd 'mindere dagen', vertelt hij in 'De Telegraaf'.

"Na twee maanden aanmodderen, dacht ik: er zijn nu twee mogelijkheden. Of de hele dag netflixen op de bank, of het probleem zelf beetpakken"

"Eind maart kreeg ik het griepje dat bij covid hoort, maar pas daarna begon de ellende", zegt George. "Geen lucht, geen energie, een totaal gebrek aan concentratie en je kop vol watten. Na twee maanden aanmodderen, dacht ik: er zijn nu twee mogelijkheden. Of de hele dag netflixen op de bank, of het probleem zelf beetpakken. De huisarts had namelijk geen enkele remedie voor me en kon me niet vertellen hoe lang de klachten zouden aanhouden."

George
Lees ook:
George Baker ging bijna ten onder aan eigen succes

George is vervolgens veel gaan wandelen. "Eerst een kilometer, waarbij op de helft al het snot voor m’n ogen hing. Langzamerhand heb ik mijn loopafstand weten uit te breiden tot zo’n zeven kilometer per dag en ook op vakantie loop ik gewoon door. Daardoor verdwenen mijn klachten grotendeels, maar ik heb nog steeds mindere dagen. Ik ben er dus nog niet helemaal van af."

George
Lees ook:
George Baker cancelt concerten Rotterdam Ahoy

De zanger uit Hoorn vindt het jammer dat hij toch flink ziek werd ondanks dat hij gevaccineerd is. "Het coronavaccin werd ons verkocht als een soort wondermiddel, maar ik voel me daar flink mee belazerd. De verschijnselen naderhand waren namelijk behoorlijk."