Ga naar de inhoud
Entertainment

Marijn de Vries over wangedrag NOS: 'Je gaat aan jezelf twijfelen'

Beeld © RTL 4/screenshot Jinek 13 maart

In 'Jinek' gaat het gisteravond uitgebreid over de misstanden die zich achter de schermen van NOS Sport hebben afgespeeld. Marijn de Vries (44) doet, nadat ze er een aangrijpende column over heeft geschreven, haar verhaal en legt uit waarom ze er nu pas mee naar buiten is gekomen.

"Pas na de onthullingen over 'The voice of Holland' vielen de puzzelstukjes voor mij in elkaar"

Als haar column vrijdag in NRC gepubliceerd wordt, stromen de reacties binnen. “Het voelt nog steeds een beetje onwerkelijk”, legt Marijn uit. “Ik ben als columnist wel wat gewend. Ik heb al eerder geschreven over grensoverschrijdend gedrag. Maar wat hier loskwam overtrof echt alles.”

Danny
Lees ook:
Danny Nelissen wil niet reageren op column journalist Marijn de Vries

De voormalig profwielrenster zegt vooral blij te zijn met het feit dat er zo weinig negatieve reacties op zijn gekomen. "Ik kreeg heel veel bijval. Sommige mensen vinden grensoverschrijdend gedrag al snel onzin en aanstellerij, maar daar heb ik echt heel weinig reacties over gekregen."

Journalist
Lees ook:
Journalist Marijn de Vries krijgt veel steun na column over NOS Sport

Marijn schrijft in haar column over haar ervaring met een collega bij De Avondetappe, die in de auto ongepaste verhalen met haar deelt en ook ongepaste opmerkingen over haar maakt. Ze trekt meerdere keren aan de bel bij haar leidinggevende bij de NOS, maar er wordt helemaal niks mee gedaan. 

Volgens Marijn is dit ook één van de redenen dat ze zo lang heeft gewacht met het naar buiten brengen van haar verhaal. "Je gaat vooral aan jezelf twijfelen. Misschien valt het allemaal toch wel mee. Ik wist ook niet zo goed wat er nu precies gebeurd was. Pas na de onthullingen over The voice of Holland vielen de puzzelstukjes voor mij in elkaar. Dat ik dacht: what the fuck, zo is het bij mij ook gegaan. Maar als je één puzzelstukje bent, kun je niet de hele puzzel overzien."

Journalist
Lees ook:
Journalist Marijn de Vries deed melding van wangedrag bij NOS Sport

Als ze hoort dat na een inventarisatie bij NOS Sport bijna 100 soortgelijke meldingen worden gedaan, voelt ze dat dit het juiste moment is om met haar verhaal naar buiten te komen. "Want nu pas ben ik geloofwaardig. Er ligt nu echt bewijs op tafel en ik ben niet de enige. Nu sta ik gewoon sterk genoeg om dit te doen."

Bron: RTL Boulevard
Meer over