Ga naar de inhoud
Entertainment

Mark Rutte roept op 'een beetje mild' te zijn in NOS Sport-storm

Mark Rutte in Vandaag Inside Beeld © SBS/screenshot Vandaag Inside 13 maart

Mark Rutte (56) noemt de verhalen over vermeend grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij NOS Sport 'heel triest'. Dat zegt de premier maandagavond in 'Vandaag Inside' in reactie op het vrijdag verschenen artikel in 'de Volkskrant' waarin oud-medewerkers praten over wangedrag. Hij laat zich ook specifiek over de affaire van Tom Egbers (65) uit.

"Ik ben ook weleens boos, maar dan zeg ik wel sorry"

Tom Egbers besloot naar aanleiding van het artikel de uitzending van Studio Sport Eredivisie op zondag over te slaan. "Dat is zijn keuze en ik weet natuurlijk ook niet wat er allemaal gebeurd is achter de schermen", zegt Rutte als hem in de SBS6-talkshow wordt gevraagd naar wat hij vindt van die beslissing. De premier erkent dat hij zelf ook 'weleens boos' is op zijn collega's. "Maar dan zeg ik wel sorry."

Premier
Lees ook:
Premier Rutte stelde geen eisen na uitnodiging Vandaag Inside

Rutte zegt ook dat er onderzoek moet worden gedaan naar de vermeende incidenten. "Dit moeten ze uitzoeken. Ik was er niet bij, ik weet niet wat er gebeurd is." Specifieker over de affaire van Tom met een toenmalige 22-jarige stagiaire, zegt Mark met een lichte knipoog: "Voor de VVD, boven de achttien, geen dier: prima, doe wat je wilt." Maar, vervolgt-ie: "Als er een hiërarchische verhouding in zit..."

De minister-president roept mensen in Nederland op om 'ook een beetje mild' voor elkaar te zijn. "Maar als er echt dingen gebeurd zijn die niet kunnen, dan moet je ook wat."

Gaat de 'karaktermoord' van Tom Egbers te ver?

08:02