Ga naar de inhoud
Entertainment

Disney deelt spetterende trailer van The Little Mermaid

Trailer The Little Mermaid Beeld © YouTube-kanaal Walt Disney Studios

Disney heeft de officiële trailer van de live-actionfilm 'The Little Mermaid' vrijgegeven. Daarin zijn ook de eerste beelden te zien van actrice Melissa McCarthy (52) als zeeschurk Ursula, acteur Javier Bardem (54) als koning Triton, de vader van Ariël, en Jonah Hauer-King (27) als prins Eric.

"Een droom die uitkomt"

De 21-jarige zangeres en actrice Halle Bailey, die zeemeermin Ariël speelt, mag zondagavond tijdens de Oscars samen met Melissa de officiële trailer van The Little Mermaid onthullen. "Het is een ongelooflijke ervaring en een droom die uitkomt. Het is zo'n eer geweest om in de iconische wereld van Ariël te stappen", luidt Halle de trailer in. 

The Little Mermaid is vanaf 26 mei 2023 in de bioscopen te zien. 

Kritiek
Lees ook:
Kritiek doet The Little Mermaid-actrice Halle Bailey niets

De keuze van Disney voor een zwarte actrice als Ariël levert helaas flink wat negatieve reacties op. Kritische fans vinden dat de makers te veel afwijken van de originele zeemeermin uit het sprookje, die rood haar, een witte huid en blauwe ogen heeft. Dezelfde kritiek klinkt over de gekozen actrice voor de rol van Tinkerbell: 

Kritiek op zwarte Tinkerbell: 'En dit zijn volwassen mensen he?'

05:47
The
Lees ook:
The Little Mermaid heeft zijn prins Eric gevonden

Wist je dat Yvonne Coldeweijer vóór haar juicecarrière musicalactrice was en Ariël speelde in Little Mermaid de musical? Daar kun je hier beelden van terugzien.