Ga naar de inhoud
Entertainment

Marcel van Roosmalen: 'Roestige mes gaat er wel heel diep in bij Tom Egbers'

Marcel van Roosmalen/Media Inside Beeld © BNNVARA/screenshot Media Inside 12-03-2023

Het nieuws dat Tom Egbers (65) zich schuldig zou hebben gemaakt aan wangedrag op de werkvloer van NOS Sport domineert al dagenlang het nieuws. Naar aanleiding van het artikel in 'de Volkskrant', waarin 32 (oud-)medewerkers van NOS Sport hun verhaal doen, is de hoofdredactie teruggetreden. Ook Janke Dekker (59), de vrouw van Tom, is afgetreden als directeur van een meldpunt voor ongewenst gedrag. Marcel van Roosmalen (55) zet in 'Media Inside' echter een aantal vraagtekens bij het stuk van 'de Volkskrant', waar vier maanden aan gewerkt is.

"Ik vind dit dus echt schandalig"

Marcel uit best stevige kritiek op het werk van de journalisten van de Volkskrant. Hij zegt 'een beetje kippenvel' te krijgen van 'de sfeerschets' die van Tom Egbers is gemaakt. Daarbij haalt hij een aantal punten uit het stuk aan, waar hij twijfels bij krijgt. Zoals de woorden van oud-presentatrice Aïcha Marghadi dat niemand haar meegebrachte cake wilde eten. Of het fanatieke gedrag van Tom tijdens een voetbalwedstrijd. "Ik vind dit niet heel erg", zegt Marcel daarover.

Uiteraard vindt Marcel sommige misstanden wel zorgelijk en kwalijk, zoals vrouwen 'een hoer' noemen. Alleen, volgens de Media Inside-presentator bleef bepaalde informatie ook achterwege en wordt Tom 'gestigmatiseerd'.

Vrouw
lees ook:
Vrouw Tom Egbers: 'Gaat niet goed met zijn gezondheid'

Dan bespreekt Marcel ook nog een fragment van Het Jeugdjournaal waarin Tom centraal staat. "Ik vind dit dus echt schandalig, hoe hij hier wordt weggezet. Op Het Jeugdjournaal, in een NOS-programma. Het roestige mes gaat er wel heel diep in", aldus Marcel.

In de video hieronder zie je alles rondom het nieuws over NOS Sport, Tom Egbers en Janke Dekker.

Tom
lees ook:
Tom Egbers stopt tijdelijk bij NOS Sport, vrouw Janke Dekker stapt op bij meldpunt ongewenst gedrag

Rob Goossens: 'Janke Dekker heeft meldpunt Mores in diskrediet gebracht'

13:54

De aflevering van Media Inside gemist? Terugkijken kan hier.