Ga naar de inhoud
Entertainment

Janke Dekker treedt per direct af als directeur meldpunt Mores

Janke Dekker Beeld © ANP

Janke Dekker (59) stopt per direct als directeur van meldpunt Mores, het meldpunt voor ongewenste omgangsvormen in de podiumkunsten-, televisie- en filmsector. Dat maakt Janke zondag zelf bekend via een persverklaring. "Ik zal de komende week zelf mijn moment kiezen om naar voren te komen", aldus Janke. "Wel meld ik nu al dat ik per direct zal terugtreden als voorzitter van Mores."

"Mijn man en ons gezin raakt dit allemaal zeer, zowel mentaal als fysiek"

"Naar aanleiding van het verschenen artikel in de Volkskrant over de cultuur op de redactie bij NOS Sport, waarin ook ik als 'echtgenote van' word opgevoerd zie ik mij thans genoodzaakt publiekelijk te reageren", begint Janke haar statement. Vrijdagavond verscheen in de Volkskrant een artikel waarin Tom Egbers, de partner van Janke en tevens NOS Sport-presentator, wordt beschuldigd van wangedrag. Hij zou jaren geleden onder meer een affaire hebben gehad met een destijds 22-jarige stagiaire en haar daarna hebben gepest.

Janke noemt de bewering dat zij niet met de Volkskrant wilde praten 'onvolledig en daardoor niet juist'. Zij zegt geprobeerd te hebben met de krant in gesprek te gaan en dat haar advocaat daar een afspraak voor heeft gemaakt. Volgens haar is die afspraak geannuleerd, wat Janke ertoe heeft doen besluiten om hun vragen per mail niet te beantwoorden.

Mores
lees ook:
Mores onbereikbaar na onthullend Volkskrantartikel over NOS Sport

Later zou Janke, na inzage van het artikel voor het deel wat Tom betrof, alsnog een reactie naar de Volkskrant hebben gestuurd. "Deze mail bevatte wezenlijke informatie die een ander licht op de affaire liet zien en ook hier is niets mee gedaan", aldus Janke. Ook zou de dochter van het paar een mail hebben gestuurd, waarvan 'wezenlijke informatie bewust uit het artikel is gehouden'.

"Mijn man en ons gezin raakt dit allemaal zeer, zowel mentaal als fysiek. Ik wil mij op dit moment hard maken voor mijn gezin en man", vervolgt Janke. "Ik vind het heel erg dat wij de wond die wij 15 jaar geleden als gezin hebben weten te helen nu, door een publiekelijk volkomen onjuiste verslaglegging opengereten zien."

NOS
lees ook:
NOS gaat in gesprek met Tom Egbers over wangedrag

Ook deelt Janke dat het met de gezondheid van Tom 'niet goed gaat door deze onjuiste berichtgeving'. "Er was sprake van een affaire in een periode dat het niet goed ging met Tom", legt ze uit. "Dat was een wederkerige relatie waarbij ook de jonge vrouw initiatieven nam en bijvoorbeeld een grote hoeveelheid berichten aan mijn man verstuurde." Tom zou de relatie hebben beëindigd, vervolgt Janke. Daarna zouden zij 'een reeks incidenten' hebben ervaren. "Waardoor wij als gezin gedurende een langere periode bescherming kregen van de politie." Om de privacy van haar gezin én die van de destijds jonge vrouw, wil Janke er nu niet meer over kwijt.

De functie van Janke wordt vanaf heden vervuld door mede-bestuurslid Amber de Vente. Amber laat weten het feit te betreuren dat Janke haar functie ter beschikking stelt. "Maar we hebben veel respect voor haar besluit."

Meer over dit nieuws zie je in de video hieronder.

Rob Goossens: 'Janke Dekker heeft meldpunt Mores in diskrediet gebracht'

13:54
Bron: RTL Boulevard