Ga naar de inhoud
Entertainment

Journalistieke mindset hielp Daniël Verlaan bij ontmaskeren Mol

Daniël Verlaan Beeld © AVROTROS

Daniël Verlaan (34) denkt dat hij profijt heeft gehad van zijn beroep als journalist tijdens zijn deelname aan 'Wie is de Mol?' Dat zegt de onderzoeksjournalist, die tijdens de ontknoping op Paleis Soestdijk werd onthuld als winnaar van het programma, tegen het 'ANP'.

"Heel veel mensen gaan bij Wie is de Mol? uit van hun onderbuikgevoel"

"Heel veel mensen gaan bij Wie is de Mol? uit van hun onderbuikgevoel", legt Daniël uit. "Als journalist hou je het bij de feiten. Je gaat alleen kijken wat er écht niet kan. Niet je gevoel laten spreken, maar puur de feiten. Dus zo heb ik Jurre eigenlijk ontmaskerd."

Dit
lees ook:
Dit is de Mol van het 23e WIDM-seizoen

Naar eigen zeggen had Daniël er weinig moeite mee om dingen over zijn deelname geheim te houden. "Je leeft toch al zo lang met geheimen dat het niet zo moeilijk is om een beetje een pokerface op te zetten. Iedereen die lang in het spel zit, wordt een soort van Mol. Dus dat was geen enkel probleem."

Jurre
lees ook:
Jurre Geluk: 'Iedere minuut bang om als Mol ontdekt te worden'

De journalist kwam ook nog even terug op TikTok-video's waarin hij romantisch wordt gelinkt met zijn medekandidaat Anke. Maar volgens Daniël speelt daar niks. "Anke is een van mijn beste vrienden geworden door dit programma. En ik spreek haar elke dag. En ik ben heel blij dat zij in mijn leven is gekomen."