Ga naar de inhoud
Entertainment

MAFS-koppel Stephan en Patricia na breuk nog niet klaar voor nieuwe liefde

Patricia en Stephan in Married At First Sight Beeld © RTL

In 'Married At First Sight: Hoe Is Het Nu Met?' spreekt Aran Bade (38) met de deelnemers van het afgelopen seizoen. Zijn de koppels nog bij elkaar of hebben ze toch de ringen ingeleverd? Deze keer spreekt Aran met Stephan en Patricia.

"Het is ook even goed voor wat het nú is"

Drie maanden na de laatste opnames ploft Aran bij Patricia en Stephan op de bank in Patricia's huis. Helaas hebben ze slecht nieuws. "Officieel zijn we nog wel getrouwd op papier, maar we zijn niet meer als stel samen", vertelt Patricia. "Maar wel als goede vrienden." De breuk is nog vers, laat Stephan weten. "Drie weken geleden hebben we de definitieve beslissing gemaakt. Het blijft dubbel. Je merkt aan alles dat het een kant op gaat."

(Tekst gaat verder onder de video.)

Dít is de reden van scheiding Stephan en Patricia van MAFS

08:18
Moeder
Lees ook:
Moeder van Paula krijgt bedreigingen na veelbesproken vragenvuur in MAFS

Patricia voelt op een gegeven moment dat ze aan het 'uitchecken is'. "Ik wilde het ook heel graag. Ik hoopte ook echt dat het kwam. Maar je moet ook eerlijk naar jezelf zijn en naar Steph." Voor Stephan is het enorm jammer. "Vooral in het begin was het een worsteling. In het begin ben ik er ook naar gaan vragen: waar zit het hem in? Waar mis je wat? Dan probeer je een beetje water bij de wijn te doen. Maar hoe ver ga je je aanpassen aan iemand, want je moet ook bij jezelf blijven. Maar uiteindelijk voel je: dit gaat hem niet worden", zegt hij.

Patricia heeft er alles aan gedaan om te onderzoeken of het wat kan worden tussen de twee, maar de vonk ontbreekt. Toch probeert het stel positief te blijven. "Je kunt heel negatief kijken van dat het niet gelukt is, maar je kunt ook kijken naar de dingen die wel leuk zijn. We hebben samen een heel mooi avontuur beleefd. We zijn nog steeds keigoed met elkaar en we zijn maatjes."

Maarten
Lees ook:
Maarten en Richelle uit MAFS zetten punt achter huwelijk: 'Gevoel kwam niet'

Stephan laat zijn kwetsbare kant zien in Married At First Sight. Iets waar hij veel reacties op heeft gekregen. "Ook vanuit mannen. Dat had ik niet zien aankomen. Die zeggen dat het mooi is dat je als man ook je kwetsbaarheid mag laten zien." Stephan heeft veel over zichzelf geleerd in het programma. "Ik denk dat ik er alleen maar sterker uitkom." 

Patricia heeft een hele speciale plek in Stephans hart. "Dat is geheel wederzijds", zegt Patricia. Ze heeft ondanks de breuk nog wel geloof in de liefde. "Ik denk nu wel even: rustig aan, maar er komt ook weer een tijd dat je daar wel weer voor openstaat." Stephan vindt dat Patricia een leuke, lieve man verdient. Maar hij moet nu zelf ook nog niet denken aan een relatie. "Ik zie wel wat er op mijn pad komt en ik laat het helemaal over mij heenkomen, maar nu even niet. Het is goed zoals het is, maar het is ook even goed voor wat het nú is."