Ga naar de inhoud
Entertainment

Journalist Marijn de Vries krijgt veel steun na column over NOS Sport

Marijn de Vries Beeld © ANP

Journalist en oud-profwielrenner Marijn de Vries (44) ontvangt vrijdag veel steun na de column die ze schreef over haar ervaringen met grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij NOS Sport. Op sociale media steken duizenden mensen haar een hart onder de riem, onder wie ook collega's van de NOS en andere prominenten.

"Wat een moed. Wat een verschrikkelijk en ranzig verhaal"

'Met een brok in mijn keel gelezen. De realisatie dat dit onder onze neus gebeurde. Heb 't er echt moeilijk mee. Hulde Marijn en al die anderen die hun verhaal vertellen', schrijft journaallezeres Simone Weimans. Ook NOS-verslaggever Thomas Spekschoor laat van zich horen. 'Ongelooflijk. Ik schaam me rot dat dit binnen onze organisatie gebeurd is', schrijft hij. Schaamte overheerst ook bij presentator Lara Billie Rense. 'Ik schaam me voor wat je mee hebt moeten maken en stuur je heel veel liefs.'

Collega-columnisten als Japke-d. Bouma en Roos Schlikker reageren op Twitter met bemoedigende woorden op de column. 'O no she didn’t! O yes she did. En ik ben trots op haar. Op onze columniste Marijn de Vries. Tijd dat vrouwen hun mond opendoen', zegt Japke-d. '<3 voor jou, lieve @marijnfietst. Godsamme', schrijft Roos.

Journalist
Lees ook:
Journalist Marijn de Vries deed melding van wangedrag bij NOS Sport

Schrijver Ronald Giphart prijst de durf van Marijn om haar ervaring op deze manier te delen. 'Wat een moed. Wat een verschrikkelijk en ranzig verhaal. Wat een leed ook. Heel veel sterkte bij wat er nu allemaal op je af zal komen.' Ook tv-presentator Renze Klamer vindt het goed van Marijn, meldt hij. 'Wat verschrikkelijk, Marijn. Goed dat je dit durft te delen.'

Marijn schreef vrijdag in een column over ongewenst gedrag door een medewerker van NOS Sport en hoe ze daar in 2016 melding van deed. Met de melding werd niets gedaan, schrijft zij. Een jaar geleden deed ze opnieuw melding van hetzelfde voorval, maar ook toen voelde Marijn zich niet serieus genomen.

Jack
Lees ook:
Jack van Gelder bekent betrokkenheid bij twee incidenten in NOS-onderzoek

De column volgt op een inventarisatieverslag waarin de NOS donderdag bekendmaakte dat er bij de omroep meldingen zijn binnengekomen van pestgedrag, (seksuele) intimidatie, discriminatie, verbale agressie en integriteitsvraagstukken over een tijdsbestek van ruim twintig jaar.

De
Lees ook:
De Volkskrant publiceert binnenkort eigen onderzoek NOS Sport
Bron: ANP/RTL Boulevard
Meer over