Ga naar de inhoud
Entertainment

Robert Blake uit Baretta op 89-jarige leeftijd overleden

Robert Blake Beeld © ANP

De Amerikaanse acteur Robert Blake, die een massamoordenaar speelde in de verfilming van Truman Capote's 'In Cold Blood' en werd vrijgesproken van de moord op zijn eigen echte vrouw, is overleden in Los Angeles, meldden Amerikaanse media donderdag. Robert Blake werd 89. Volgens entertainmentwebsite 'Deadline' overleed hij aan een hartaandoening. Het nieuws werd door zijn nichtje Noreen Austin bevestigd.

Robert verwierf bekendheid als detective in de tv-serie Baretta die in de jaren 70 werd uitgezonden. Hij maakte naam als een lastige acteur die in vuistgevechten met collega's verwikkeld raakte. Zijn carrière, die begon toen hij nog een kind was, werd overschaduwd door de moord op zijn vrouw, Bonny Lee Bakley. Voor deze misdaad werd hij berecht en vrijgesproken.

Deelnemer
Lees ook:
Deelnemer Netflix-serie Queer Eye overleden aan kanker

In 2001 werd zijn vrouw dood aangetroffen in een auto buiten een restaurant waar zij en Robert net hadden gegeten. Tijdens zijn proces zei hij dat zijn vrouw was neergeschoten toen hij terugkeerde naar het restaurant om een ​​pistool op te halen dat hij per ongeluk had achtergelaten. De acteur beweerde dat hij terugkeerde naar de auto en zag dat zijn vrouw hevig bloedde uit een schotwond in haar hoofd en schouder.

Programmamaker
Lees ook:
Programmamaker Harry de Winter overleden op 73-jarige leeftijd

De jury hoorde getuigenissen dat Robert had geprobeerd stuntmannen in te huren om zijn vrouw te vermoorden, maar sprak hem begin 2005 vrij. Later dat jaar vond een civiele jury hem aansprakelijk voor de dood van zijn vrouw en beval hem 30 miljoen dollar aan haar familie te betalen.

Bron: ANP/RTL Boulevard