Ga naar de inhoud
Entertainment

Premier Rutte stelde geen eisen na uitnodiging Vandaag Inside

Mark Rutte Beeld © ANP

Minister-president Mark Rutte (56) heeft de makers van 'Vandaag' Inside nooit een eisenlijstje gegeven voor zijn aanstaande bezoek aan het programma. "Dat is gewoon helemaal niet waar", benadrukte de premier donderdagavond in 'Shownieuws'.

"Ik vind het een heel leuk programma om zelf te kijken"

Aanleiding waren uitspraken van Wilfred Genee van woensdag. Hij stelde toen in Vandaag Inside dat Rutte niet langs zou willen komen als er ook Groningers, boeren of toeslagenouders worden uitgenodigd. Dat leverde Rutte donderdag veel kritiek op van politieke collega's. In de uitzending van donderdag nam Genee die woorden terug.

Luid
Lees ook:
Luid applaus in Vandaag Inside-studio voor 'comeback' Johan Derksen: 'Nu al historische dag'

Rutte zei in Shownieuws zin te hebben in zijn bezoek aan Vandaag Inside, aanstaande maandag. Hij stelde gekscherend dat het 'het hoogtepunt' van zijn campagne zal worden. De premier is er niet zenuwachtig voor, ondanks dat hij waarschijnlijk zal worden aangepakt door Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen. "Dat kun je niet repeteren. Ik vind het een heel leuk programma om zelf te kijken. Ze waren altijd enthousiast over mij dus ik ga eens vragen wat er mis is gegaan."

René
Lees ook:
René van der Gijp deelt droevig nieuws in Vandaag Inside: 'Supertriest'