Ga naar de inhoud
Entertainment

Dit is de Mol van het 23e WIDM-seizoen

Finalisten Wie is de Mol? Beeld © AVROTROS

Het 23e seizoen van 'Wie is de Mol?' is tot een einde gekomen. In de voortuin van paleis Soestdijk is bekendgemaakt wie de winnend en verliezend finalist zijn, maar bovenal... wie de Mol is!

Na tien zinderende afleveringen in het prachtige Zuid-Afrika is het tijd om de Mol te ontmaskeren: Jurre blijkt de Mol van 2023! De pot is gevuld met 11.650 euro en dat bedrag wordt overgemaakt naar de nieuwbakken winnaar, Daniël. Verliezend finalist Ranomi dacht dat Daniël de Mol was. Daniël zat op Jurre. 

Kijkers
Lees ook:
Kijkers gieren om 'meest hilarische opdracht ooit' in finale Wie is de Mol?

Het afgelopen seizoen was anders dan anders. De kandidaten worden niet via een saai persbericht bekendgemaakt, nee, de fans van het programma moeten aan de hand van coördinaten achterhalen wie de kandidaten zijn. In Haarlem, Weert, IJsselstein, Middelburg en Deventer zijn hun namen te vinden. 

Ook tijdens het seizoen is er veel anders. Zo zien kijkers veel minder opdrachten dan voorheen. Waar in voorgaande seizoenen zo'n drie opdrachten per aflevering te zien zijn, zijn het dit seizoen vaak maar twee opdrachten. Een stuk moeilijker dus om de Mol te betrappen op een 'heterdaadje'. 

Wie
Lees ook:
Wie is de Mol? België is straks ook in Nederland te zien

Naast Jurre, Ranomi en Daniël doen dit seizoen ook Soy Kroon, Annick Boer, Froukje de Both, Sander de Kramer, Anke de Jong, Nabil Aoulad Ayad en Sarah Janneh mee. En gezien de kijkcijfers - met uitgesteld kijken liggen die op ruim 3 miljoen per aflevering - kan het niet anders dan dat we volgend jaar opnieuw de jacht openen naar de Mol.