Ga naar de inhoud
Entertainment

Ouders Dyantha Brooks braken voor kinderen met Jehova-geloof

Dyantha Brooks Beeld © ANP

Wij kennen Dyantha Brooks (34) als een vrolijke presentatrice, maar wat veel mensen niet weten is dat ze niet bepaald een onbezorgde jeugd heeft gehad. In 'Vriendin' vertelt ze openhartig over haar ouders, destijds Jehova’s getuigen, en hoe de gezinsdynamiek compleet verandert nadat haar vader een herseninfarct krijgt.

"Toen dat gebeurde, dacht ik: het leven kan dus van de ene op de andere dag veranderen"

Dyantha is naar eigen zeggen met veel liefde grootgebracht. Haar ouders hebben ook het nodige opgegeven voor hun kinderen. "Mijn ouders waren Jehova’s getuigen en dat bracht wat struggles met zich mee. Ze besloten namelijk dat ze dat leven niet wilden voor hun kinderen. Maar de gevolgen van uit zo’n geloofsgemeenschap stappen, zijn best intens. Het komt erop neer dat je alle familieleden en vrienden die ook Jehova’s getuige zijn, niet meer mag spreken. Voor m’n ouders was dat een pittige tijd."

Vader
Lees ook:
Vader Dyantha Brooks in tranen nadat hij naam kleinzoon hoort

Zelf heeft Dyantha hier gelukkig weinig van meegekregen. "Mijn ouders hebben altijd hun leven in het teken gezet van mij en mijn broer. Ze werkten extra hard om mijn dansles te betalen en om mijn broer te kunnen laten voetballen, terwijl ze zelf niet altijd in een zorgeloze situatie zaten." Zo krijgt haar vader een herseninfarct wanneer Dyantha twaalf jaar is. Een gebeurtenis die de nodige impact heeft op het gezin.

Dyantha
Lees ook:
Dyantha Brooks werkt zeven dagen per week om luxe levensstijl naar zichzelf te verantwoorden

"Het was heftig, omdat mijn vader een echte alfaman is. Hij had een goede baan, was de leider van het gezin. En van de ene op de andere dag was hij voor de helft verlamd en kon hij niet meer praten. De hele gezinsdynamiek verandert dan een beetje. Vanaf dat moment was mijn zorgeloosheid weg. Tot die tijd had ik nooit iets heftigs meegemaakt. Toen dat gebeurde, dacht ik: het leven kan dus van de ene op de andere dag veranderen."