Ga naar de inhoud
Entertainment

Stiekem van Maan en Goldband is uitgeroepen tot song van het jaar

Beeld © ANP

De hitsingle 'Stiekem' van Maan en Goldband is tijdens de uitreiking van de Edisons in het AFAS Theater in Leusden uitgeroepen tot song van het jaar.

"Tijdens de Ziggo Dome-show van Maan afgelopen december trad Goldband op als speciale gast en werd ook duidelijk hoe sterk deze song live resoneert bij het publiek"

Volgens de jury hebben zowel Maan als Goldband vorig jaar 'zowel inhoudelijk als creatief' flinke stappen gezet in hun carrières. "Tijdens de Ziggo Dome-show van Maan afgelopen december trad Goldband op als speciale gast en werd ook duidelijk hoe sterk deze song live resoneert bij het publiek."

'Stiekem' kwam begin november uit en staat sindsdien bijna non-stop in de hoogste regionen van de hitlijsten, inclusief twee weken op nummer 1 in de Single Top 100. De single krijgt van de jury de voorkeur boven Multicolor van Son Mieux en de songfestivalinzending De Diepte van S10.

Voor Maan is de onderscheiding extra bijzonder. Ze is de eerste artiest die twee jaar op rij de song van het jaar maakt. Vorig jaar won ze samen met Snelle dezelfde Edison voor hun hit Blijven Slapen.

Bron: ANP/RTL Boulevard
Meer over