Ga naar de inhoud
Entertainment

S10, Maan en Goldband grootste kanshebbers bij Edisons 2023

S10 Goldband Maan Beeld © ANP

De oudste en belangrijkste muziekprijzen van Nederland, de Edisons, worden maandag in het AFAS Theater in Leusden uitgereikt. Zangeres S10 (22) is de grootste kanshebber op een beeldje van kunstenaar Pieter d'Hont, zij is vier keer genomineerd.

De Nederlandse songfestivalinzending van vorig jaar maakt onder meer kans in de belangrijkste categorieën Album en Song. Na S10 zijn Maan en Goldband de grootste kanshebbers voor een Edison. De zangeres en de Haagse band zijn ieder driemaal genomineerd.

Bij de Edison in de categorie Album gaat het tussen Ik Besta Voor Altijd Zolang Jij Aan Me Denkt (S10), Bae Doven No. 1, No. 2 en No. 3 (sor) en FLEMMING van de gelijknamige artiest. De strijd voor de beste Song gaat tussen De Diepte (S10), Stiekem (Maan en Goldband) en Multicolor (Son Mieux).

S10
Lees ook:
S10 niet genoten van finale songfestival: 'Mijn lijf ging op slot'

Verder worden ook Edisons uitgereikt in andere categorieën zoals Rock, Hiphop, Alternative, Dance, Hollands en Nederlandstalig. Hiervoor zijn onder anderen Froukje, DI-RECT, Jaap Reesema, Broederliefde, Tiësto, Mart Hoogkamer en Lucky Fonz III genomineerd. In de categorie Pop maken FLEMMING, RONDÉ en Antoon kans. Claude, Goldband en Zoë Tauran zijn de genomineerden voor de Edison voor Nieuwkomer.

Vader
Bekijk ook:
Vader snuivende Goldband-zanger zag filmpje eerder dan hijzelf: 'Domme actie'

Vorig jaar waren Suzan & Freek de winnaar van de Edison voor Album. Maan en Snelle gingen ervandoor met de prijs voor Song (Blijven Slapen) en MEAU won de Edison voor Nieuwkomer. Guus Meeuwis kreeg de oeuvreprijs uitgereikt.

Zwijmelen:
Lees ook:
Zwijmelen: Maan en Karel genieten van romantisch tripje

De Edisons zijn de oudste muziekprijzen van Nederland en worden al sinds 1960 uitgereikt. De winnaars worden gekozen door een vakjury die onder leiding staat van Spotifybaas Wilbert Mutsaers.

Gaat Flemming winnen? Manifesteren kunt je volgens de zanger leren: 

Flemming heeft nominatie Edison Pop gemanifesteerd: ‘Hoop dat ik hem win’

01:53