Ga naar de inhoud
Entertainment

Rod Stewart betaalt behandeling van fan met zeldzame ziekte

Rod Stewart Beeld © ANP

Zanger Rod Stewart (78) heeft beloofd de kosten van de behandeling van een zieke fan voor zijn rekening te nemen. Dat vertelt Abi Evans, die kampt met het syndroom van Ehlers-Danlos waardoor ze niet kan lopen, tegen de Britse krant 'Daily Express'.

"Ik koester de tijd die we samen doorbrachten en wil haar graag helpen"

Abi kwam Rod afgelopen week tegen in Londen tijdens een veiling voor het goede doel. "Ik vertelde hem dat ik een zeldzame aandoening heb. Hij wilde er meteen meer over horen. Ik vertelde dat mijn buik verlamd was en dat ik zenuwschade in mijn benen heb waardoor ik niet kan lopen, maar ook dat er een behandeling mogelijk was die me beter kon maken", aldus de 20-jarige patiënt.

Rod
Lees ook:
Rod Stewart biedt aan scans te betalen voor mogelijke kankerpatiënten

De zanger raakte onder de indruk en besloot de jonge vrouw te helpen en op zijn kosten stamcelbehandelingen te laten ondergaan in de Verenigde Staten. Ook wil hij de ziekte meer onder de aandacht brengen. "Het was een geweldige avond, fantastisch om bij aanwezig te zijn", zegt Rod tegen Daily Express over de ontmoeting met de jongedame. "Abi is een geweldige meid. Ik koester de tijd die we samen doorbrachten en wil haar graag helpen."