Ga naar de inhoud
Entertainment

Jack Plooij over verlies F1-rechten: 'Viaplay is ons aan het pesten'

Jack Plooij Beeld © ANP

Jack Plooij (61) vindt het 'niet fijn' dat Viaplay de rechten voor het radiocommentaar van de Formule 1 heeft gekocht om er vervolgens niets mee te doen. De streamingszender van de Nordic Entertainment Group zou dat volgens hem alleen doen om hem en Olav Mol (61) dwars te zitten.

"Ik vind het niet fijn dat Viaplay dit doet om het vervolgens op het boekenschap te leggen en er niks mee te doen. Dat is alleen maar om ons te pesten", zegt Jack zondag in het NPO Radio 1-programma De Perstribune. Nu hij en Olav de rechten niet meer hebben kunnen de twee verslaggevers in Nederland geen radiocommentaar meer leveren bij de Formule 1-races. Dat zullen ze vanaf dit seizoen alleen kunnen doen vanuit België.

Naar verluidt luisterden er zo'n miljoen mensen naar het commentaar van Mol en Plooij. "Dat getal heb ik ook gehoord, ik heb het niet gezien", zegt Jack daarover. Je kunt het volledige interview hier beluisteren.

Olav
Lees ook:
Olav Mol verliest Formule 1-radiorechten: 'Viaplay maakt mij monddood'

Olav reageert eerder deze week al boos op het verlies van de rechten. Hij stelt tegenover NU.nl dat de Nordic Entertainment Group hem 'monddood' wil maken. "Ik zou geen reden kunnen verzinnen waarom ze anders de rechten hebben gekocht", zegt hij.

Jack en Olav verzorgden eerder jarenlang het tv-commentaar bij de races voor onder meer RTL, SBS en later Ziggo Sport. Vorig jaar werden de twee niet meegenomen toen Viaplay de Formule 1 ging uitzenden.