Ga naar de inhoud
Entertainment

Kijkers gieren om 'meest hilarische opdracht ooit' in finale Wie is de Mol?

Jurre Geluk in Wie is de Mol? Beeld © AVROTROS/screenshot Wie is de Mol? 4 maart

Jurre Geluk (32), Ranomi Kromowidjojo (32) en Daniël Verlaan (34) staan in de finale van 'Wie is de Mol?' 2023. De een als winnaar, de ander als verliezend finalist en in hun midden natuurlijk de Mol. Maar wie is wat? Voor het invullen van hun allerlaatste test stond het drietal een opdracht te wachten die ook de kijkers thuis tranen van het lachen bezorgde.

"Wat heerlijk dat ze voor een finale met humor hebben gekozen in plaats van het gebruikelijke serieuze gedoe"

Zaterdagavond was halverwege de aflevering al te zien dat Soy Kroon het spelprogramma moest verlaten. De acteur vulde het minste aantal goede antwoorden over de identiteit van de Mol in tijdens de test, waardoor hij een rood scherm kreeg. "Ik wist het", was zijn reactie. "Er is heel veel misgegaan, want ik heb totaal op het verkeerde spoor gezeten, heel lang."

Dat Soy de Mol niet is, komt voor velen niet meer als een verrassing na een fout in de testvraag in de Wie is de Mol?-app. En dat Jurre in de finale staat is gezien zijn vorige aflevering gewonnen vrijstelling ook geen nieuws.

Wie
Lees ook:
Wie is de Mol? België is straks ook in Nederland te zien

Na het vertrek van Soy, staat Jurre, Ranomi en Daniël de finale-opdracht te wachten. Die blijkt een stuk minder spannend dan de abseilopdracht ervoor te zijn. De drie moeten zich op een speedboot in de juiste outfit hijsen, terwijl het gevaarte op volle snelheid over het Zuid-Afrikaanse water stuitert. Dat bezorgt niet alleen henzelf, maar ook de kijkers de slappe lach. "De meest hilarische opdracht óóit", klinkt het. En: "Wat heerlijk dat ze voor een finale met humor hebben gekozen in plaats van het gebruikelijke serieuze gedoe."

Omdat Jurre een zwart in plaats van donkerblauw hoedje op heeft en een benodigde blauwe tas foetsie was, verdienen ze niks voor de pot. Maar, besluit Rik: “Jullie zo hard horen lachen is ook wat waard.”

Ontknoping
Lees ook:
Ontknoping Wie is de Mol? weer in bioscopen te zien

De ontknoping van het 23e seizoen van Wie is de Mol? is op zaterdag 11 maart om 20.30 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1. De drieëntwintigste Mol gaat zich live ontmaskeren op Paleis Soestdijk in Baarn. Je kunt Wie is de Mol? hier terugkijken.

Soy biedt in zijn dagboek op de site van AVROTROS zijn excuses aan aan kijkers die vol op hem als Mol zaten. Zo ook onze Arno Kantelberg: 

Arno Kantelberg weet honderd procent zeker wie de Mol is

04:19