Ga naar de inhoud
Entertainment

Avondshow met Lubach scoort met filmpje over inkomsten FvD

De Avondshow met Arjen Lubach Beeld © Merlijn Doomernik/VPRO

Het item uit 'De Avondshow met Arjen Lubach' over de geldstromen rond Forum voor Democratie (FvD) is de afgelopen drie dagen meer dan 400.000 keer bekeken. Het is daarmee in korte tijd een van de best bekeken filmpjes uit dit seizoen van het programma geworden.

In de uitzending van afgelopen woensdag legde presentator Arjen Lubach onder meer uit dat nieuwe raadsleden van FvD betaalde cursussen moeten volgen. Ook zei hij dat een aantal FVD-bestuursleden, onder wie voorman Thierry Baudet, Forum voor Democratie BV zou hebben opgericht en daar zelf geld aan zou verdienen.

Dionne
Lees ook:
Dionne Stax blundert met apparaat van half miljoen bij Lubach

Het item kreeg extra aandacht omdat Forum voor Democratie dreigde een klacht in te dienen tegen het filmpje bij de Ombudsman van de NPO. De Ombudsman liet zaterdag desgevraagd weten een aantal klachten te hebben ontvangen. Volgens klagers zou het item desinformatie bevatten en zou het programma geen wederhoor hebben gepleegd. Het is niet duidelijk of Forum voor Democratie zelf een klacht heeft ingediend; vrijdagavond had de Ombudsman nog geen klachten ontvangen.

Johan
Lees ook:
Johan Derksen niet vervolgd voor liquidatie-opmerking Thierry Baudet

De redactie van De Avondshow met Arjen Lubach liet vrijdag weten dat die 'zich op geen enkele wijze' laat beïnvloeden door externe partijen, 'laat staan door de politiek'.

Je kunt het item hieronder terugkijken: 

Thierry Baudet bijt zich graag vast in kritische uitspraken die op tv over hem en zijn partij gedaan worden: 

Thierry Baudet stelt grens: 'Elimineren komt op hetzelfde neer'

01:05