Ga naar de inhoud
Entertainment

Producent De Slimste Mens denkt na over opvolgers Philip Freriks en Maarten van Rossem

De Slimste Mens Beeld © ANP

Als het aan Philip Freriks (78) en Maarten van Rossem (79) ligt gaan ze nog jaren door met 'De Slimste Mens'. Het programma geldt al jaren als een van de best bekeken shows op televisie en daarom denken de heren nog lang niet aan stoppen. De producent echter wel.

"Die gedachten gaan natuurlijk door ons hoofd en daar zijn we ook over aan het nadenken"

Hoewel beide heren volgens Marc Dik, de ceo van producent Skyhigh TV, 'bewust leven' en 'goed met hun gezondheid omgaan' en er voorlopig nog geen plannen zijn de mannen te vervangen, wordt er achter de schermen wel al nagedacht wie hun eventuele opvolgers kunnen zijn.

"Ze zijn nog heel vitaal, want ik lees allemaal stukken, ook in de krant, over dat Philip Freriks ontketend is dit seizoen. En dat hij losser is dan ooit", stelt Marc in de podcast Content Wars. "Ik spreek Maarten regelmatig ook zelf en laat ik zeggen: daar zit de sleet nog niet op."

Oeps:
Lees ook:
Oeps: NPO verklapt afvaller De Slimste Mens al vóór uitzending

Maar hij is zich er ook van bewust dat de twee bijna 80 zijn. Achter de schermen wordt dan ook voorzichtig nagedacht over De Slimste Mens zonder het olijke duo. "Die gedachten gaan natuurlijk door ons hoofd en daar zijn we ook over aan het nadenken. Niet in de zin dat er al contracten klaarliggen met nieuwe mensen, maar we moeten daarover nadenken. Ja, dat kan niet anders natuurlijk."

Kirsten Jan van Nieuwenhuijzen, die de podcast presenteert en de neef is van Philip Freriks, is ervan overtuigd dat het programma ook zonder het duo een succes blijft. "Ik denk dat ze een enorme rol spelen in het succes. Maar dat het inmiddels zo'n sterkte titel is en zo populair, dat als je het met andere presentatoren zou doen het nog steeds zou scoren", geeft hij toe. "Misschien niet de cijfers die je nu haalt (...), maar die titel is zó sterk."

Erik
Lees ook:
Erik Dijkstra negen jaar na nederlaag De Slimste Mens: schuld van Diederik Jekel

Ook RTL Boulevard heeft een eigen podcast. Beluister De BLVD Podcast nu via Spotify. Elke donderdag verschijnt er een nieuwe aflevering.

De BLVD Podcast #17: De kosten van meedoen aan klusprogramma

35:34