Ga naar de inhoud
Entertainment

F1-coureur Nyck de Vries voelt zich schuldig tegenover zusje: 'Jeugd ontnomen'

Nyck de Vries. Beeld © ANP / Remko de Waal

Het is eindelijk zover: dit weekend is de eerste Formule 1-race van het nieuwe seizoen. Naast Max Verstappen (25) zien we dit jaar nóg een Nederlander op de grid, namelijk Nyck de Vries (28). Om tot die prestatie te komen heeft zijn hele familie offers moeten brengen. En daar voelt Nyck zich schuldig over, vertelt hij in 'JFK'.

"Mijn zusje heeft eigenlijk nooit een keuze gehad"

Nyck wordt al op jonge leeftijd in een kart gezet. De coureur heeft geen kans om andere interesses te vinden. "Dit was voor mij bepaald, zo is het gegaan", vertelt hij aan het mannenblad. De nieuwe AlphaTauri-ster verhuist op jonge leeftijd naar Italië, want daar is het racen veel groter dan in Nederland. "Omdat we daarheen verhuisden, omzeilden we de leerplicht en zaten we dichter op het vuur. Sindsdien ben ik nooit meer echt naar school gegaan. Naarmate het karten beter ging, werd school minder belangrijk."

'Nyck
Lees ook:
'Nyck de Vries wonderboy van de F1-race in Monza'

Niet alleen Nyck verhuist naar Italië. Ook zijn jonge zusje moet haar koffers pakken. "Mijn zusje heeft eigenlijk nooit een keuze gehad. Ik voel me schuldig naar mijn zusje toe dat wij haar haar normale jeugd hebben ontnomen, maar ik weet ook dat we terugkijken op een bijzondere en hechte tijd." Zijn zusje is erg belangrijk voor hem. "Mijn zusje doet alles rond merchandising en commercie."

Docu
Lees ook:
Docu over Formule 1-droom Nyck de Vries dinsdag bij Viaplay

Zijn moeder verhuist niet mee naar het Zuid-Europese land. De ouders van Nyck gaan namelijk uit elkaar als hij nog jong is en sindsdien is zij geen onderdeel meer van het gezin. "Begrijp me niet verkeerd, er is niks raars tussen ons aan de hand, ze heeft gewoon geen grote rol gespeeld in ons leven." Wel heeft hij nog contact met haar. 

Meer weten over Nyck? Bekijk onderstaande video!

Maak kennis met de nieuwe Nederlandse F1-coureur Nyck de Vries

03:32