Ga naar de inhoud
Entertainment

Van freezes tot vliegtuigjes: dit zijn de meest opvallende momenten uit Big Brother tot nu toe

Deelnemers Big Brother Beeld © Wesley de Wit

Het huidige seizoen van 'Big Brother' is nog in volle gang en toch hebben de bewoners al heel veel meegemaakt. Het een nog vreemder dan het ander. Wij zetten alle bizarre gebeurtenissen op een rijtje.

Tijdens de eerste opdracht moet Jason in een ruimte vol met sleutels een afgesloten kist openen. Met een van de sleutels die in de kamer te vinden is - het zijn er vele honderden - moet hij de kist openen. Gelukkig vindt hij de juiste sleutel snel. Maar dan moet het ergste nog komen: in de kist vindt hij een nieuwe kist. Een Matroesjka-achtige situatie dus. De jonge Nederlander moet opnieuw alle sleutels bij af om de daarop volgende kistjes te openen. Een hels karwei.

Jason heeft een eenzame nacht

01:52

Jason krijgt nogmaals een sleutelrol in het huis. Nadat de bewoners een feestje hebben gehad moeten ze op een gegeven moment iemand nomineren. Er wordt massaal op Jason gestemd. De volgende ochtend horen de bewoners dat Jason het huis moet verlaten. Dat leidt tot een grote schok. Maar dat Jason het huis moet verlaten, betekent niet dat hij uit het experiment ligt. Hij moet opnieuw naar een afgesloten ruimte en hier zit hij de bewoners te begluren vanuit de control room. Na ruim een halve week mag hij terug het huis in, tot vreugde van zijn medebewoners en vooral hemzelf.

Jason bespioneert zijn medebewoners

01:58

Big Brother zit vol met bizarre opdrachten. Op een gegeven moment worden de bewoners wakker. Zodra ze de slaapkamer verlaten zien ze dat het hele huis volhangt met draad. Deze draadjes moeten ze allemaal losmaken en tot bolletjes maken. Uiteindelijk moeten ze opmeten hoeveel meter ze aan draad hebben. Een opdracht die faliekant mislukt. 

De bewoners krijgen van Big Brother een vreselijke opdracht. In de tuin hangt een bak met balletjes. Onderaan de bak zit een gat, dus de ballen vallen eruit als ze niet worden tegengehouden. De bewoners moeten dat een week lang 24/7 met hun hand (en niks anders) doen. Ze besluiten die geestdodende taak afwisselend op zich te nemen, maar dat betekent ook dat ze elkaar middenin de nacht moeten wakker maken om de shift over te nemen. De bewoners slapen die week natuurlijk enorm slecht.

Big Brother heeft altijd te gekke ideeën. Zo ook tijdens Fan Week. Dan besluit hij namelijk alle meubels - dus ook de bank en stoelen - te vervangen door kartonnen meubelstukken waar fans allemaal leuke leuzen op hebben geschreven. Iets waar Rob he-le-maal geen trek in heeft. Hij loopt al kreupel en zit (lees: ligt) het liefst de hele dag op de bank. Maar dat kan niet meer. Tot overmaat van ramp struikelt hij ook nog over een vloerkleed van karton. 

Jason heeft veel fans, maar die zien hem struggelen wanneer hij het een tijdje erg moeilijk heeft in het huis. Een hart onder de riem kan hij dan ook wel gebruiken. Fans regelen een vliegtuigje voor hem, dat een paar minuten boven het Big Brother-huis rondcircelt. Vanuit de tuin kunnen de bewoners het vliegtuigje zien. Jason voelt zich zichtbaar gesteund. 

Big Brother heeft sinds kort een nieuw spelelement: freeze. De bewoners moeten op dat moment stoppen met wat ze doen en mogen dan niet meer bewegen. Op het moment van de freeze komt een bekende van een van de bewoners het huis in. Zorg dan maar dat je stil blijft staan. Een lastige opgave, dus. Zo komen de hond van Jolien en de oma van Michelangelo al het huis binnen. Ook Charlotte ziet een familielid: haar moeder. Zij is te zien in de spiegel in de badkamer. 

Charlotte ziet haar moeder in de spiegel

03:56

Big Brother is elke werkdag om 20.30 uur te zien bij RTL 5.