Ga naar de inhoud
Entertainment

Olav Mol verliest Formule 1-radiorechten: 'Viaplay maakt mij monddood'

Olav Mol Beeld © ANP

Viaplay heeft dit seizoen ook de rechten voor het radiocommentaar van de Formule 1 in Nederland in handen, schrijft 'NU.nl' dinsdag. Dat betekent dat F1-commentator Olav Mol (61) op het kanaal van zijn Nederlandse website van Grand Prix Radio niet meer te horen is tijdens de races. Wel kan zijn verslag via de Belgische site of op de app gevolgd worden, zegt hij in gesprek met 'NU.nl'.

"Ik vind het bijzonder"

Olav was tot dit jaar met zijn onlineradiozender eigenaar van de radiorechten voor het Formule 1-commentaar in Nederland. Zijn verslag kon gesynchroniseerd worden met de tv-beelden zodat kijkers alsnog zijn commentaar tijdens de wedstrijd hoorden, in plaats van het verslag van de Viaplay-commentatoren. Dit seizoen doet Olav onder de Belgische vlag verslag van de koningsklasse van de autosport.

Docu
Lees ook:
Docu over Formule 1-droom Nyck de Vries dinsdag bij Viaplay

Volgens de 61-jarige zou het Scandinavische bedrijf waar Viaplay onderdeel van is, de Nordic Entertainment Group, hem 'monddood' willen maken. "Ik zou geen reden kunnen verzinnen waarom ze anders de rechten hebben gekocht", zegt hij tegen NU.nl. De commentator benadrukt dat het hier niet om de Nederlandse directie van de streamingdienst gaat. "Dit is in Scandinavië besloten. Ik vind het bijzonder, ik heb nog nooit gehoord dat een televisiezender last heeft van een radiozender. Om mijn commentaar optimaal te kunnen volgen, heb je ook de beelden op tv nodig. Dus volgens mij botst het niet."

Viaplay
Lees ook:
Viaplay heeft meer dan 1 miljoen abonnees in Nederland

Viaplay heeft desgevraagd nog niet gereageerd op het nieuws. De Formule 1 barst komend weekend weer los. Dan begint het nieuwe seizoen van de koningsklasse van de autosport. Naast Max Verstappen zal dit seizoen nóg een Nederlander op de grid verschijnen: Nyck de Vries. In de video hieronder zie je daar meer over.

Maak kennis met de nieuwe Nederlandse F1-coureur Nyck de Vries

03:32