Ga naar de inhoud
Entertainment

Bevrijdingsfestival Utrecht gaat toch door

Beeld © ANP

Het bevrijdingsfestival in Utrecht gaat dit jaar toch door nu de organisatie extra geld krijgt van de overheden en van bedrijven, zoals Grolsch. Vorige week werd bekendgemaakt dat het feest niet door kon gaan, omdat de organisatie 50.000 euro tekortkwam.

"We zijn verheugd dat we extra steun krijgen"

"We zijn verheugd dat we extra steun krijgen van zowel de overheid als nu ook uit de private en commerciële sector om op 5 mei het festival te kunnen organiseren", zegt festivaldirecteur Manja Kerstholt. De organisatie meldt dat Grolsch en het K.F. Hein Fonds garant staan voor het festival. De bierbrouwer en het fonds zeggen het fijn te vinden dat het festival doorgaat. "Grolsch gelooft in de verbinding tussen mensen, zeker op zo’n belangrijk moment."

Bevrijdingsfestival
Lees ook:
Bevrijdingsfestival Utrecht gaat niet door, financieel risico te groot

Meerdere bevrijdingsfestivals kampen met financiële zorgen, onder meer door de coronacrisis en de stijgende kosten door inflatie. "Dat heeft geleid tot een kostenstijging van 30 procent, die de organisatie niet kan en wil doorberekenen met toegangskaarten of door de consumptieprijs te verhogen", aldus de organisatie. Hierdoor is de financiering nog onzeker voor de komende jaren, de organisatoren van de festivals willen dat de overheden en andere financiers meer bijspringen.

Froukje,
Lees ook:
Froukje, Tabitha en MEAU zijn Ambassadeurs van de Vrijheid

Het festival in Utrecht wordt jaarlijks bezocht door 37.000 tot 45.000 mensen.

MEAU aan de slag als Ambassadeur van de Vrijheid: 'Zin in!'

01:12