Ga naar de inhoud
Entertainment

Menstruatiecups in de lift na scène in The Last of Us

The Last of Us. Beeld © HBO/Liane Hentscher

Een aflevering van de populaire serie 'The Last of Us' veroorzaakt in de Verenigde Staten een toename van de verkoop van menstruatiecups. Meerdere fabrikanten laten aan entertainmentwebsite 'TMZ' weten meer herbruikbare cups te verkopen sinds een exemplaar kort te zien is in de HBO-serie.

In de aflevering van 19 februari krijgt het hoofdpersonage Ellie (Bella Ramsey) schone kleren en een menstruatiecup na een lange reis. Hoewel het cupje slechts kort in beeld is, inspireert het kijkers om het product aan te schaffen. Zo ziet The Flex Co. in de twee dagen na de aflevering een stijging van 400 procent. Ook de bedrijven Cora Life en Lena Cup zeggen dat het cupje beter verkoopt.

Bella
Lees ook:
Bella Ramsey droeg borstbinder tijdens opnames The Last of Us

De fabrikanten zijn daarnaast blij met de aandacht voor het cupje. Een woordvoerder van The Flex Co. prijst het feit dat de serie meehelpt aan het wegnemen van het stigma op ongesteldheid. In een eerdere aflevering is al te zien hoe personage Ellie blij is met het vinden van een doos tampons.

The Last of Us, gebaseerd op de gelijknamige videogame, speelt zich af twintig jaar na de vernietiging van de beschaving door schimmels die mensen besmetten en in een soort zombies veranderen. Joel, een van de mensen die het heeft overleefd, wordt ingehuurd om Ellie uit een quarantainezone te smokkelen. De serie trekt wekelijks veel kijkers en lovende reacties, wat zeldzaam is voor gameverfilmingen.

Vijfde
Lees ook:
Vijfde aflevering The Last of Us al eerder te zien