Ga naar de inhoud
Entertainment

Sterren eren Olivia Newton-John op staatsbegrafenis: 'Was een licht in deze wereld'

Olivia Newton-John Beeld © ANP

Vrienden en familie, bekend en onbekend, brengen zondag een eerbetoon aan wijlen Olivia Newton-John, tijdens de staatsbegrafenis en herdenkingsdienst in het Australische Melbourne. Onder anderen Dolly Parton (77), Elton John (75) en Mariah Carey (53) spreken over de op 73-jarige leeftijd overleden actrice en zangeres.

"Elke avond kuste ik mijn poster van haar"

Olivia overleed op 8 augustus 2022 aan de gevolgen van borstkanker. De herdenkingsdienst wordt gehouden in Hamer Hall in Melbourne, in de Australische deelstaat Victoria. Olivia werd weliswaar geboren in het Verenigd Koninkrijk, maar bracht een groot deel van haar jeugd door in Melbourne.

"De wereld verloor een van haar grootste talenten toen Olivia ons verliet", spreekt Dolly Parton. "Ik weet dat het vooral pijnlijk is voor alle mensen daar in Australië, omdat ze een van jullie is. Als land moeten jullie heel trots zijn en weten dat de hele wereld met jullie mee rouwt."

Man
Lees ook:
Man Olivia Newton-John: 'Ik was geen fan, maar haar stem heelde'

Mariah Carey noemt zichzelf 'een fan en een vriendin' van de zangeres. "Ik wil hier gewoon even bedanken. Ze heeft mijn leven echt beïnvloed. Als klein meisje hield ik zo veel van haar toen ik opgroeide, Grease was waarschijnlijk de eerste film die ik ooit zag."

Zanger Elton John omschrijft de zangeres en actrice als 'grappig' en 'vriendelijk'. "Ze was warm en ze was getalenteerd en elke keer als we bij elkaar kwamen, lachten we en lachten we en lachten we."

Staande
Lees ook:
Staande ovatie na ode P!nk aan Olivia Newton-John bij AMA's

Zangeres P!nk noemt haar een van 'de vriendelijkste' mensen ter wereld. Acteur Hugh Jackman laat weten dat hij toen hij jong was 'geobsedeerd' was door de film Grease en een poster van Olivia Newton-John aan zijn muur had hangen die hij 'elke avond kuste'. Ook actrice Nicole Kidman groeide op met Olivia Newton-John, vertelt ze. "Ze was gewoon een licht in deze wereld, wat we denk ik allemaal zo voelen en ik groeide op met haar, luisterend naar haar."

Bee Gees-zanger Barry Gibb herinnert zich nog dat hij haar voor het eerst ontmoette rond de jaren zestig, vertelt hij. Hij vond haar 'een prachtige dame'.

'Laatste
Lees ook:
'Laatste weken Olivia Newton-John waren pijnvrij'

Tijdens de dienst is er ook een optreden van de Australische zangeres Delta Goodrem. Bezoekers van de herdenkingsdienst zijn door nabestaanden van Newton-John gevraagd om geen bloemen mee te nemen. In plaats daarvan worden ze opgeroepen om te doneren aan het Olivia Newton-John Cancer Wellness and Research Centre.

Olivia Newton-John verwierf in 1978 wereldwijde bekendheid door haar rol van Sandy in de film Grease. Ook scoorde ze als zangeres hits als Xanadu en Physical en stond ze met nummers uit Grease, zoals You're the One That I Want en Hopelessly Devoted to You hoog in de hitlijsten.

Eric belicht indrukwekkende zangcarrière van Olivia-Newton John

09:49