Ga naar de inhoud
Entertainment

Kalvijn voelde zich op zijn gemak bij presentatiedebuut

Kalvijn Beeld © ANP

Youtuber Kalvijn (26) is het gewend om alleen te presenteren in zijn eigen video’s, maar vrijdag deed hij dat ook voor het eerst op televisie voor het nieuwe SBS6-programma 'Avastars'. De youtuber voelde zich best op zijn gemak, zegt hij tegen het ANP.

"Nu was er niemand en kon ik in een soort gekke YouTubespace tegen een camera praten zonder reactie"

In Avastars vormen een bekende zanger en een professionele danser achter de schermen samen een virtueel supertalent dat op het podium voor publiek optreedt. Deze zogenoemde avastar wordt door middel van computertechnieken tot leven gebracht, maar is natuurlijk in het echt niet te zien. Alleen de kijker thuis en het publiek in de zaal ziet de performer op tv-schermen optreden. Presentator Kalvijn stond daarom altijd alleen op het podium.

"Ik vond het een voordeel, want als iemand naast je staat en je moet diegene interviewen en hij of zij kijkt raar, of je krijgt feedback, dan denk ik: misschien zeg ik wel iets geks. Maar nu was er niemand en kon ik in een soort gekke YouTubespace tegen een camera praten zonder reactie", zegt Kalvijn. "Je had wel een paar honderd man publiek, maar die zaten verder weg. Dus eigenlijk was het misschien wel een zegen."

Kalvijn
Lees ook:
Kalvijn deelt details over droombruiloft: 'Hoop dat veel dingen stukgaan'

Moïse Trustfull verzorgt in het programma de verslaggeving achter de schermen. Zij komt overal waar de grote camera’s niet kwamen, van de workstage waar de artiesten optreden tot aan de kleedkamers. "Soms was dat emotioneel, soms was dat heel blij", zegt ze over haar rol. "Het komt ook allemaal live op TikTok, dus dat is sowieso iets nieuws. Het is meer dan ooit digitaal."

Volgens Moïse is het voor de kijker nodig om dit soort backstagebeelden te laten zien. "Het is zo’n technisch programma, dat ik denk dat vooral de jeugd het heel goed begrijpt. Maar ik kan me voorstellen dat voor mijn ouders en ouderen het lastig kan zijn als je er geen backstagebeeld bij hebt. Je moet het echt zien om het te begrijpen."

YouTubers
Lees ook:
YouTubers Kalvijn en Nina Warink gevraagd voor Temptation Island: 'Voor veel geld'

Is het concept van Avastars de toekomst? "Ja, maar dan wel in combinatie met online", denkt Moïse. "Ik denk dat het heel slim is dat ze het zowel op tv als online doen. De hele ontwikkeling is gewoon cool en dat je weet dat dit het begin is van meer nieuwe dingen die gemaakt gaan worden. Dat je dan ergens aan meedoet wat voor de allereerste keer gedaan wordt, vind ik heel vet."

Kalvijn: "Als je over tien jaar hierop terugkijkt, dan zeg je misschien ‘wat hebben we het toen moeilijk aangepakt’, want de technologie is dan vast heel anders. Niemand heeft een glazen bol, maar ik zou m’n geld er wel op inzetten."