Ga naar de inhoud
Entertainment

Will Smith drijft de spot met Oscar-klap op TikTok

Will Smith Oscar Beeld © ANP

Bijna een jaar na de beruchte Oscar-stomp, durft Will Smith (54) er flink de draak mee te steken. Op TikTok laat de acteur zijn gouden beeldje de hoofdrol spelen in een komische context. Al zijn de meningen over of het humor is enigszins verdeeld...

In zijn TikTok-video is te zien hoe Will aandachtig luistert naar een vrouw die vertelt dat je elk object kunt vragen hoe het over jou denkt. "Het klinkt bizar, maar het gaat je leven voorgoed veranderen", belooft ze. "Je kunt bijvoorbeeld een pen pakken en vragen wat het van je denkt. Vervolgens krijgen je een antwoord vanuit je intuïtie." En: "Je kunt het ook aan geld vragen." 

Wills grap laat zich misschien al raden. Na de uitleg, pakt-ie zijn Oscar-beeldje (dat hij kreeg voor zijn hoofdrolrol in King Richard) erbij en kijkt hij moeilijk in de camera. 

Academy:
Lees ook:
Academy: 'Reactie na Oscar-klap Will Smith was ontoereikend'

Will Smith schrijft op 27 maart 2022 op negatieve wijze geschiedenis door de Amerikaanse komiek Chris Rock, die de Oscar-show presenteert, een klap in zijn gezicht te geven. De acteur ontploft als Chris grappen maakt over het haarverlies van Wills vrouw, Jada Pinkett-Smith. Will gaat diep door het stof na het incident, maar vindt de tijd nu dus rijp om er wat lucht in aan te brengen. 

Uit de duizenden reacties op de inmiddels al miljoenen keren bekeken TikTok-video blijkt dat velen het grappig vinden, maar velen ook niet. 'Ja, het feit dat hij Chris Rock aangevallen heeft, is echt heel grappig', schrijft een criticaster. Anderen pennen: 'Hij is ook maar een mens' en 'Hij heeft tenminste humor'. Een vierde persoon vult in wat het Oscar-beeldje denkt over Will: 'Oscar: 'Ik verwachtte meer van jou.''

Chris
Lees ook:
Chris Rock ziet zichzelf niet als slachtoffer na klap Will Smith

Eddie Murphy durft het tijdens de uitreiking van de Golden Globes afgelopen januari óók aan om te grappen over Jada Pinkett-Smith: 

Acteur grapt opnieuw over vrouw Will Smith tijdens The Golden Globes

06:31
Will
Bekijk ook:
Will Smith praat over incident Chris Rock: 'Ik ben een mens en ik heb een fout gemaakt'