Ga naar de inhoud
Entertainment

Talpa grijpt in na dramatische kijkcijfers De NIX Factor met Donnie

Beeld © William Rutten

Het presentatiedebuut van rapper Donnie (28) bij SBS6 gaat helaas niet van een leien dakje. Zijn programma 'De NIX Factor' is door Talpa na de eerste uitzending al van het primetime-slot op zaterdagavond af gehaald. Daar verschuift het nu naar de nachtelijke uurtjes.

De eerste aflevering van De NIX Factor trok afgelopen zaterdag om 20.30 uur slechts 223.000 kijkers. Een enorm contrast met The Tribute - Battle of the Bands dat de weken daarvoor te zien was op de hoofdzender van Talpa, op datzelfde felbegeerde tijdstip.

De finale van dat programma met Gerard Ekdom was goed voor meer dan één miljoen kijkers. Het programma leverde de eerste positieve column van Angela de Jong over een John de Mol-productie in tijden op.

Donnie
lees ook:
Donnie benadrukt: 'De NIX Factor is geen uitlachtelevisie'

Voor De NIX Factor lijkt dat er allemaal nu al niet meer in te zitten. In het programma proberen mensen die niet kunnen zingen toch een hit te scoren. Het publiek blijkt geen fan en dus zijn de gevolgen niet mals.

Het programma verdwijnt niet helemaal van de buis. Vanaf nu zijn nieuwe afleveringen op zaterdag om 23.50 uur te zien, nog altijd bij SBS6.

Rapper
lees ook:
Rapper Donnie maakt presentatiedebuut in SBS-show de Nix Factor