Ga naar de inhoud
Entertainment

Bevrijdingsfestival Utrecht gaat niet door, financieel risico te groot

Voor het eerst in dertig jaar gaat het Bevrijdingsfestival in Utrecht niet door. De financiële risico's zijn te groot waardoor de organisatie niet anders kan om een streep door het evenement te zetten, is woensdag bekendgemaakt.

"Dat heeft geleid tot een kostenstijging van 30 procent, die de organisatie niet kan en wil doorberekenen"

Het festival kampt de laatste jaren met financiële onzekerheden, staat in een verklaring. Naast de nasleep van de coronacrisis heeft de organisatie te maken met 'stijgende inflatie, fors gestegen loonkosten, krapte op de arbeidsmarkt en tekorten aan materialen'. "Dat heeft geleid tot een kostenstijging van 30 procent, die de organisatie niet kan en wil doorberekenen met toegangskaarten of door de consumptieprijs te verhogen."

Festival
Lees ook:
Festival Milkshake duurt dit jaar voor het eerst drie dagen

Het evenement had wel plaats kunnen vinden maar de reserve is niet groot genoeg om tegenvallende inkomsten te dekken. Bij slecht weer zoals in 2019 komt er onvoldoende geld binnen.

Foutje:
Lees ook:
Foutje: Duncan Laurence naar verkeerd Bevrijdingsfestival gevlogen

"Dat we na 29 edities geen Bevrijdingsfestival in Utrecht kunnen organiseren doet pijn", zegt directeur Manja Kerstholt. "Het festival is een begrip voor velen die hier hun eerste festivalervaring hebben opgedaan."