Ga naar de inhoud
Entertainment

Sahil Amar Aïssa zag 'constant huilende collega's' bij DWDD

Sahil Amar Aïssa Beeld © ANP

Ook acteur en presentator Sahil Amar Aïssa (30) kan meepraten over de misstanden bij 'De Wereld Draait Door'. In 'LINDA.meiden' blikt hij terug op zijn tijd achter de schermen bij talkshow 'YUNG DWDD', waar hij items maakt voor 'DWDD'.

"Ik begon bij een van de best bekeken programma's, ik ging niet zeggen: doe godverdomme even normaal"

Dat de angstcultuur bij de DWDD mede dankzij het ontberende Volkskrant-artikel eindelijk worden erkend, is voor Sahil een opluchting. "Constant zag ik huilende collega’s, om de haverklap viel iemand uit door een burn-out."

Zelf ondervindt Sahil geen problemen, ook niet met Matthijs van Nieuwkerk. Iets van de tirannie op de redactie zeggen doet hij alleen niet: "Ik begon bij een van de best bekeken programma's. Ik ging niet zeggen: doe godverdomme even normaal! Ik dacht: dit is schijnbaar hoe het gaat." 

Claudia
Lees ook:
Claudia de Breij reageert op angstcultuur DWDD: 'Verachtelijk en schandalig'

Sahil benadrukt dat het probleem niet alleen bij Matthijs ligt. "Hij is niet alléén de boosdoener, die hele hiërarchische bedrijfscultuur klopt niet", zegt hij. Volgens hem is bovendien 'nog lang niet elke steen omgedraaid'. "Iedereen in de media heeft duizenden verhalen over misogynie, agressie, racisme." 

De nieuwe LINDA.meiden ligt vanaf dinsdag 21 februari in de winkel.

Vriendin
Lees ook:
Vriendin Matthijs van Nieuwkerk zwijgt op radio over DWDD-ophef

Als het aan Leo Blokhuis ligt, maakt hij snel weer tv met Matthijs van Nieuwkerk: 

Leo Blokhuis wil weer met Matthijs van Nieuwkerk werken: 'Fijn met hem gewerkt'

00:55