Ga naar de inhoud
Entertainment

Marc-Marie over eerste ontmoeting met man: 'Alsof het zo moest zijn'

Beeld © ANP

Marc-Marie Huijbregts (58) praat normaal gesproken niet veel over zijn prive-leven, maar voor 'De Telegraaf' maakt hij een uitzondering. In een interview geeft hij toe dat hij het 'veel moeilijker' zou hebben zonder zijn man Karim en blikt hij terug op hun eerste ontmoeting.

"Karim is een heel stabiele factor in mijn leven"

"We hebben een jubileum, want we zijn vijfentwintig jaar bij elkaar, waarvan we er alweer twintig zijn getrouwd. Karim is een heel stabiele factor in mijn leven", vertelt de 58-jarige Huijbregts. Het stel ontmoette elkaar ooit in café De Jaren in Amsterdam. "Daar zaten we allebei aan de leestafel. We kregen een gesprek, wat zo intens leuk was." De volgende dag besloot hij weer naar het café te gaan, waar ook Karim weer zat. "Alsof het zo moest zijn."

Editie
Lees ook:
Editie NL past rubriek aan op aandringen van Marc-Marie Huijbregts

De cabaretier is niet goed in alleen zijn, vertelt hij aan De Telegraaf. "Maar ook weer niet in grote groepen. Het meest veilig voel ik mij daar tussenin. Als we ergens heen gaan, vind ik het heel fijn als Karim in de buurt is. Dan hoef ik hem alleen maar aan te kijken en denk ik: we zijn samen. Dan kan ik alles om mij heen aan. Ook omdat hij geen fan is. Toen we elkaar leerden kennen, had hij nog nooit van mij gehoord."

Marc-Marie
Lees ook:
Marc-Marie Huijbregts neemt het op voor Patricia Paay: 'Verdient een lintje'

Men weet niet veel van Karim, stelt de krant. Dat is een bewuste keuze, vertelt de cabaretier. "Mijn man Karin heeft er helemaal niet voor gekozen om in de publiciteit te staan. Waarom zou ik ook allemaal naar buiten brengen wat ik doe?" Het stel bezoekt geregeld het huis van Marc-Marie in Tilburg, waar de cabaretier vandaan komt. "Daar verblijven we regelmatig als we de rust willen opzoeken. Het is een heel fijne stad, waar ik mijzelf kan zijn."