Ga naar de inhoud
Entertainment

Nieuwe single Lil Kleine over Jaimie Vaes direct op nummer één

Lil Kleine Beeld © ANP

Lil Kleine (28) staat een week na het uitbrengen van zijn nieuwe plaat 'Herinnering', waarop hij samen met Boef (29) te horen is, bovenaan de Singles Top 100. De twee Nederlandse rappers stoten daarmee Miley Cyrus (30) met haar wereldhit 'Flowers' van de eerste plaats.

"Sprakeloos"

De notering bovenaan de hitlijst is geen verrassing, gezien het succes dat het nummer van Lil Kleine en Boef meteen nadat het werd uitgebracht al beleeft. Zo breekt het nummer op Spotify het record van meeste streams op de eerste dag na release. 'Herinnering' wordt binnen een dag ruim 846.000 keer beluisterd.

Lil
Lees ook:
Lil Kleine in nieuwe rap over Jaimie Vaes: 'Zet je uit mijn gedachten'

Het is alweer de tiende nummer 1-hit van Jorik Scholten, zoals Lil Kleine echt heet. De artiest deelt op Instagram een screenshot van de hitlijst. 'Sprakeloos', schrijft hij daarbij.

De rapper gaf in een eerder statement op social media al aan dat het succes hem 'mega goed' doet. 'Als ik de cijfers en alle positieve reacties zie, krijg ik alleen maar nog meer zin om jullie mijn nieuwe muziek te laten horen', aldus Kleine, die nog altijd verdacht wordt van mishandeling van zijn ex-partner Jaimie Vaes. Zij heeft aangifte tegen de rapper gedaan.

Slachtoffers huiselijk geweld niet blij met succes nieuwe single Lil Kleine

04:06
Lil
Lees ook:
Lil Kleine was bang support van fans te verliezen: 'Veel gebeurd'

In het lied rapt Jorik over zijn relatie met Vaes en dat hij die achter zich wil laten. 'Iemand anders moet je pijn verzachten want ik zet je bij dezen uit mijn gedachten', aldus de artiest in het nummer.