Ga naar de inhoud
Entertainment

Welmoed Sijtsma geniet van vrijgezellenleven: 'Eerst wel anders'

Welmoed Sijtsma Beeld © ANP

Hoewel Welmoed Sijtsma (32) zich vlak na haar relatiebreuk soms eenzaam voelde, is dat inmiddels wel anders. Nu geniet ze zelfs van het vrijgezelle leven, vertelt de presentatrice in gesprek met 'Marie Claire'.

"Daten vond ik heel ongemakkelijk"

In het begin was dat juist wel anders. "Daten vond ik heel ongemakkelijk", vertelt Welmoed. Nu leert ze juist graag nieuwe mensen kennen. "En geniet ik van spontane acties zoals met een date naar Parijs gaan. Al was ik vooraf heel zenuwachtig, want waar moet je het urenlang in de auto over hebben met iemand die je niet goed kent?" Uiteindelijk ervoer Welmoed de date juist als 'heel leuk'.

Soms mist de presentatrice het wel eens, het 'gezellige samenzijn' met iemand. Maar aan de andere kant vindt ze het ook goed zoals het nu is.

Zaak
lees ook:
Zaak rond neppornovideo Welmoed Sijtsma ligt bij OM

Het feit dat Welmoed wat bekender is dan de gemiddelde Nederlander, speelt haar geen parten tijdens het daten. "Gelukkig niet", zegt ze. Het lijkt haar niets om tijdens het uitgaan steeds te worden aangesproken, of het gevoel te hebben dat ze bekeken wordt.

"Ik moet er echt niet aan denken zo bekend te zijn als Chantal Janzen en Linda de Mol", zegt ze daarover. "Dat je nergens meer anoniem kunt zijn. Ik hoef ook niet per se altijd in beeld te blijven, vind het ook heel tof om dingen te maken en uiteindelijk meer achter de schermen te werken."

Welmoed
lees ook:
Welmoed Sijtsma staat open voor nieuwe liefde na eenzame periode