Ga naar de inhoud
Entertainment

Frans Bauer, Sieneke en andere sterren veilen spullen voor Giro 555

Frans Bauer en Sieneke Beeld © RTL

Een grootaantal BN'ers zet zich op de actiedag van Giro 555 in voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Tweehonderd bekende Nederlanders zitten in het belpanel, maar ook daarbuiten probeert een rits sterren geld op te halen. Zo veilen onder Frans Bauer (49) en Sieneke (30) samen een hele dag achter de schermen bij een van hun optredens, vertellen ze in talkshow 'Jinek'.

"Zo heeft iedere artiest z'n eigen bijdrage"

"De een veilt en jasje, de ander een rondrit in een luxe auto, of een optreden. Je gaat ook denken: wat voor leuks kunnen wij bedenken?" vertelt Frans aan tafel bij Eva Jinek. "Je wil sowieso iets doen. Zo heeft iedere artiest z'n eigen bijdrage."

Degene die het meest biedt op het item van Frans en Sieneke, mag later mee achter de schermen bij een concert van de zanger. "Ze mogen ook uit eten. We geven ze een hele dag achter de schermen. Dat hebben we nog nooit gegeven."

Chantal
lees ook:
Chantal Janzen blikt vooruit op actiedag Giro 555: 'Niets doen is geen optie'

Presentatrice Eva Jinek omschrijft het als 'een Frans en Sieneke-verwenpakket'. "Ik denk niet dat iemand daar overheen komt", aldus Eva. "Het is de hele dag. We gaan ze echt in de watten leggen", vult Sieneke aan. En om het af te toppen brengt Frans degene die het meeste biedt persoonlijk naar huis. "Ook al wonen ze in Groningen." Bieden kan hier.

Woensdagavond is een grote liveshow te zien op NPO 1, gemaakt door de NPO, RTL en Talpa. Chantal Janzen presenteert het programma. In de video hieronder vertelt zij erover.

Rob
lees ook:
Rob verwacht dat Giro 555-actie voor Turkije en Syrië veel geld gaat opleveren: ‘Hulp is hard nodig’

Chantal Janzen blikt vooruit op actiedag Giro 555: 'Niets doen is geen optie'

04:43