Ga naar de inhoud
Entertainment

Media houden actiedag Giro555 voor Turkije en Syrië

In Beeld & Geluid in Hilversum is om 05.55 uur de nationale actiedag van Giro555 voor de getroffenen van de aardbevingen in Turkije en Syrië begonnen. De radiozenders NPO FunX en NPO 3FM bijten hier het spits af met een gezamenlijke ochtendshow. Meer dan 170 bekende Nederlanders, vertegenwoordigers uit de Turkse en Syrische gemeenschap en religieuze leiders helpen mee in het belpanel of op sociale media.

NPO FunX, dat de rest van de dag dienst doet als actiezender, zendt tot 23.00 uur uit vanuit het actiecentrum in Beeld & Geluid. Ook andere media besteden gedurende de dag aandacht aan de actie. Zo zijn er speciale journaals op NPO 1 en is op dezelfde zender 's avonds een live-uitzending, verzorgd door de NPO, RTL en Talpa. Het bekendmaken van de eindstand is te volgen op NPO 1, RTL 4 en SBS6.

Chantal
lees ook:
Chantal Janzen blikt vooruit op actiedag Giro 555: 'Niets doen is geen optie'

De laatst gemelde tussenstand van Giro555 is van woensdagochtend, toen was er ruim 28 miljoen euro binnen. De landelijke actie is bedoeld om geld in te zamelen voor noodhulp als onderdak, kleding, medische zorg en voedsel voor de getroffenen.

Rob
lees ook:
Rob verwacht dat Giro 555-actie voor Turkije en Syrië veel geld gaat opleveren: ‘Hulp is hard nodig’

De laatste keer dat de media gezamenlijk in actie kwamen voor Giro555 was vorig jaar maart toen geld werd ingezameld voor Oekraïne. Giro555 is een initiatief van elf samenwerkende hulporganisaties, waaronder het Rode Kruis, Cordaid en Unicef.

Chantal Janzen blikt vooruit op actiedag Giro 555: 'Niets doen is geen optie'

04:43