Ga naar de inhoud
Entertainment

Marlijn Weerdenburg speelt Maria in The Passion

Beeld © ANP

Waar eerder vandaag al bekend wordt gemaakt dat Sinan Eroglu (36) de rol van Jezus op zich neemt in 'The Passion', weten we nu ook wie de rol van Maria vertolkt. Marlijn Weerdenburg (39) laat via Instagram weten dat ze de uitdaging 'met beide handen aangrijpt'.

"Ik sta te popelen"

Marlijn deelt een kiekje van zichzelf als Maria en schrijft dat ze al jaren fascineerd is door haar. 'Over wier leven toch wel het meest is geschreven en verteld. Een moeder met de onmogelijke missie om afscheid te nemen van haar kind voor een hoger doel. Ik sta te popelen en kan niet wachten om deze uitdaging met beide handen aan te grijpen.'

Marlijn neemt het stokje over van Noortje Herlaar, die vorig jaar de moeder van Jezus vertolkte. Eerder vervulden Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley, Simone Kleinsma en Do al deze rol. 

Sinan
Lees ook:
Sinan Eroglu speelt rol van Jezus in nieuwe editie The Passion

Inmiddels is ook bekendgemaakt dat Buddy Vedder de rol van Judas dit jaar op zich neemt. Buddy wil proberen 'de menselijke kant van Judas' te laten zien. "Waardoor je als kijker snapt hoe Judas tot zijn keuze komt, zonder dat je het daarmee eens hoeft te zijn. Ook Judas was maar een mens, het is niet altijd zo zwart-wit als je denkt. In mijn ogen was Judas vooral op zoek naar betekenis in zijn leven en daarom gaat hij ook met Jezus mee. Hij haalt zijn eigenwaarde uit de bevestiging van Jezus. Op het moment dat die bevestiging aan iemand anders is gegeven, slaat die vriendschap om in onzekerheid en maakt hij een keuze. Ik hoop inzicht te geven in de totstandkoming van die keuze." 

Anita Witzier keert na een jaar afwezigheid terug als de verslaggever en Dragan Bakema wordt Pilatus.

Maarten
Lees ook:
Maarten van Rossem gevraagd voor 'slechterik' in The Passion

The Passion vindt op 6 april plaats in Harlingen.