Ga naar de inhoud
Entertainment

Olcay en Ruud huilen machteloos mee met mensen in Turkije

Olcay Gulsen en Ruud de Wild Beeld © ANP

Olcay Gulsen (42) en Ruud de Wild (53) vinden het verdriet dat zij zien bij de mensen in Turkije 'onmenselijk'. Dat laten zij via hun manager weten aan het ANP. "We willen graag helpen, maar huilen machteloos met ze mee", aldus Olcay en Ruud.

"Als we langslopen vallen ze ons huilend in de armen en vertellen ze dat hun moeders, kinderen en andere familieleden nog onder het puin liggen"

De presentatrice, die Turkse roots heeft, en de radio-dj vlogen vrijdagochtend samen met hulpverleners naar Turkije. "De straten zijn gevuld met mensen die wanhopig al dagen voor hun oude huizen staan te huilen. Als we langslopen vallen ze ons huilend in de armen en vertellen ze dat hun moeders, kinderen en andere familieleden nog onder het puin liggen."

Olcay
Lees ook:
Olcay Gulsen vertrekt naar Turkije: 'Proberen mensen te helpen'

Olcay vertelde eerder in de talkshow Khalid & Sophie dat ze haar moeder huilend aan de telefoon had na de tweede beving. Alle familieleden van Olcay zijn veilig. Inmiddels zijn meer dan 28.000 mensen overleden door de aardbeving in het zuiden van Turkije, op de grens met Syrië.

Olcay
Lees ook:
Olcay Gulsen: 'Wanhoop door aardbeving in Turkije breekt je hart'

Koning Willem-Alexander spreekt steun uit voor slachtoffers aardbeving Turkije en Syrië

01:02