Ga naar de inhoud
Entertainment

Olcay Gulsen: 'Wanhoop door aardbeving in Turkije breekt je hart'

Olcay Gulsen Beeld © ANP

Olcay Gulsen (42) noemt de verwoesting door de aardbeving in het zuiden van Turkije op de grens met Syrië 'enorm'. "En de wanhoop breekt je hart", schrijft de presentatrice bij een reeks video's op Instagram. "Mensen slapen op straat, voor hun oude woning die totaal verwoest is in de hoop dat hun kinderen, moeder, zus of tante nog levend uit de puin gehaald wordt."

"Overal in de stad wordt nog gezocht naar mensen die mogelijk nog leven"

'Overal in de stad wordt nog gezocht naar mensen die mogelijk nog leven', gaat Olcay door. De presentatrice, die samen met haar partner Ruud de Wild en een groep hulpverleners naar Turkije is gevlogen, was zaterdag getuige van 'een klein wonder'. 'Een vrouw na 122 uur gered uit het puin', schrijft ze.

Olcay
Lees ook:
Olcay Gulsen vertrekt naar Turkije: 'Proberen mensen te helpen'

Olcay vloog vrijdagochtend naar Turkije. 'Het medische team wat met ons mee is werkt dag en nacht in een ziekenhuis en in een veldhospitaal', vertelt ze. 'Duizenden mensen slapen buiten en anderen slapen in tenten.' Inmiddels zijn al meer dan 28.000 mensen overleden door de aardbeving.

Olcay
Lees ook:
Olcay en Ruud huilen machteloos mee met mensen in Turkije

Eerder deze week vertelde Olcay in Khalid & Sophie dat ze haar moeder huilend aan de telefoon had gehad nadat de tweede beving in het gebied had plaatsgevonden. De familie van de presentatrice is veilig.

Yesim Candan vertelt over hartverscheurende verhalen uit Turkije

02:53