Ga naar de inhoud
Entertainment

Johan Derksen niet vervolgd voor liquidatie-opmerking Thierry Baudet

Thierry Baudet, Johan Derksen Beeld © ANP

Het Openbaar Ministerie gaat Johan Derksen (74) niet vervolgen voor zijn liquidatie-uitspraak over Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet (40). Dat heeft het OM Den Haag vrijdag laten weten. Na ruim vier maanden onderzoek wordt de zaak geseponeerd.

"Hij legde meteen uit wat hij met de opmerking bedoelde"

Volgens het OM is 'er geen bewijs gevonden dat de verdachte opzettelijk wilde aanzetten tot liquidatie van Thierry Baudet'. Johan maakte de opmerking half september aan het begin van een uitzending van Vandaag Inside. "Hij legde meteen uit wat hij met de opmerking bedoelde", aldus de woordvoerder van het OM. "Bovendien telt de context van het programma mee. De verdachte verkondigt daar wel vaker zijn mening."

Johan
Lees ook:
Johan Derksen gaat door met tv: 'Zolang er geld te verdienen is'

Het Openbaar Ministerie in Den Haag kondigde ruim vier maanden geleden aan te onderzoeken of Johan met zijn opmerking over Thierry Baudet een strafbare uiting had gedaan. Het zogeheten Team Bedreigde Politici concludeerde dat er sprake is van 'een mogelijke opruiing' door Johan. Na deze conclusie zette Thierry zijn aangifte tegen Derksen door.

'Thierry doet net alsof hij uitspraak Johan serieus neemt'

02:39
Angela
Lees ook:
Angela de Jong reageert op clash met Johan Derksen: 'Ik kookte van binnen'

Johan zei half september in een uitzending van de Talpa-talkshow Vandaag Inside dat hij vond dat Thierry geliquideerd moest worden. Direct na zijn opmerking voegde de analist eraan toe dat het een verspreking was. Hij bedoelde naar eigen zeggen 'dat ze Baudet uit de Kamer moeten schoppen'.