Ga naar de inhoud
Entertainment

Olcay Gulsen vertrekt naar Turkije: 'Proberen mensen te helpen'

Olcay Gulsen Beeld © ANP

Olcay Gulsen (42) is onderweg naar Turkije. Ze gaat daar met '29 artsen en verpleegkundigen' hulp bieden aan mensen die getroffen zijn door de aardbevingen. Dat laat Olcay weten op Instagram. Ook haar geliefde Ruud de Wild (53) is mee, aldus omroep PowNed.

"We hebben via de ziekenhuizen medische benodigdheden ontvangen"

'Vandaag vertrekken we samen met 29 artsen en verpleegkundigen van Erasmus MC, Amsterdam UMC en Ambulance RotterdamRijnmond naar Gaziantep', schrijft ze. 'We gaan proberen zoveel mogelijk mensen te helpen die zorg nodig hebben.'

Kookboek
Lees ook:
Kookboek Karsu duizenden keren verkocht in voorverkoop voor Turkije

Ze vervolgt: 'We hebben via de ziekenhuizen medische benodigdheden ontvangen.' Een vriendin van Olcay heeft alle mensen bij elkaar gekregen. 'Naast de fantastische medische staf wil ik graag mijn goede vriendin Eda bedanken voor het bij elkaar brengen van dit top team.' Olcay vertrekt vrijdagochtend om 08.00 uur naar het getroffen gebied. 

Olcay heeft gisteren met haar bedrijf 50.720 euro opgehaald voor Giro555. Dit doet ze door 100% van de omzet van haar beautywebshop te doneren aan het goede doel. 

Tante
Lees ook:
Tante van Karsu overleden na aardbevingen Turkije: 'Rest in peace'

NPO-coryfee Ruud de Wild gaat geen radio-uitzendingen maken vanuit Turkije. Dat laat omroep PowNed vrijdag desgevraagd weten. Collega Eddy Keur neemt in elk geval maandag zijn middagprogramma over. Het is de bedoeling dat Ruud dinsdag weer op NPO Radio 2 te horen is.

In Turkije zijn veel mensen overleden door de aardbevingen. Zo ook een vriend van zanger Ammar. In de video hieronder zie je daar meer over.

Ammar verslagen na overlijden vriend in Turkije: 'Goede jongen'

02:32