Ga naar de inhoud
Entertainment

Componist Burt Bacharach overleden op 94-jarige leeftijd

Burt Bacharach Beeld © ANP

De Amerikaanse componist Burt Bacharach is woensdag in zijn woning in Los Angeles overleden. De musicus, die in zijn leven meer dan vijfhonderd liedjes componeert, is 94 jaar geworden. Hij overlijdt aan natuurlijke oorzaken.

Bacharach wordt gezien als een van de grootste componisten ter wereld. De artiest is onder meer bekend van nummers als 'I Say A Little Prayer' en 'Raindrops Keep Fallin' on My Head' en wint gedurende zijn carrière zes Grammy's en drie Oscars. Bacharach maakt nummers voor onder anderen Tom Jones, Dionne Warwick en Dusty Springfield, en werkt later ook samen met popartiesten als Sheryl Crow, Elvis Costello en Dr. Dre. Ook is hij als gast te zien in diverse films en tv-series, waaronder de Austin Powers-trilogie en de sitcom The Nanny.

Het
Lees ook:
Het is zover: cast The Nanny bij elkaar na ruim twintig jaar

In 1965 brengt Bacharach zijn eerste soloalbum uit, Hit Maker!: Burt Bacharach Plays the Burt Bacharach Hits. Zijn meest recente plaat, Blue Umbrella, komt uit in 2020. In 2019 treedt de Amerikaan nog op in Nederland tijdens North Sea Jazz in Rotterdam.

Voorbereidingen
Lees ook:
Voorbereidingen voor North Sea Jazz 2023 al in volle gang

Bacharach was in totaal vier keer getrouwd. Met zijn laatste vrouw, Jane Hansen, was hij het langst samen. Zij gaven elkaar in 1993 het jawoord.

Bron: ANP/RTL Boulevard