Ga naar de inhoud
Entertainment

Frank Masmeijer krijgt documentaire bij Viaplay

Frank Masmeijer Beeld © ANP

Frank Masmeijer (61) krijgt een eigen documentaire bij Viaplay. De oud-presentator en veroordeelde drugsbaron wordt dagelijks gevolgd door de camera's. Dat laat de streamingdienst weten aan 'Shownieuws'.

De oud-presentator leeft lange tijd buiten de schijnwerpers, totdat hij in 2014 wordt opgepakt in België. Hij wordt verdacht van drugssmokkel. Zo zou hij honderden kilo's cocaïne uit de haven van Antwerpen het land in sluizen. In 2019 wordt hij in hoger beroep veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf, maar na drie jaar mag hij zijn cel verlaten. Hij vertelt dat koning Willem-Alexander hem gratie heeft verleend. "Ik kan het nog steeds niet bevatten", zegt hij daar in 2022 over in De Telegraaf

Frank
Lees ook:
Frank Masmeijer eerder vrij door gratie van koning Willem-Alexander

Nu komt hij na jaren weer terug op de beeldbuis. En niet gewoon op televisie, maar bij streamingdienst Viaplay, onder meer bekend van de Formule 1-uitzendingen. Het zal de eerste keer zijn dat Frank weer te zien is op tv sinds hij in 1996 een sportquiz presenteerde op John de Mols zender Sport7, die nog geen jaar bestond. Zijn samenwerking met de NCRV, waar Franks loopbaan op z'n succesvolst was, eindigde in 1994 al.

Wanneer de documentaire te zien is, is nog niet bekend. 

Hof
Lees ook:
Hof kan geen duidelijkheid geven over gratieverzoek Frank Masmeijer