Ga naar de inhoud
Entertainment

Nieuwe films van Toy Story, Frozen en Zootopia in de maak

Frozen Beeld © Disney

Disney-liefhebbers kunnen zich verheugen op nieuwe vervolgen in de filmreeksen van 'Toy Story' en 'Frozen'. Ook 'Zootopia' krijgt een nieuw deel, zo kondigde topman Bob Iger woensdag aan tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers van Disney.

Meer dan dat vertelde Bob Iger niet. Hij verwacht dat het entertainmentbedrijf binnenkort meer details kan delen.

Sneeuwpop
Lees ook:
Sneeuwpop Olaf uit Frozen had bijna het daglicht niet gezien: 'Schrap die sneeuwpop'

De Toy Story-franchise bestaat al uit vier films en een spin-off. Vorig jaar kwam de film Lightyear uit. Hoewel de laatste minder succesvol was, brachten Toy Story 3 (2010) en Toy Story 4 (2019) beiden meer dan 1 miljard dollar op. Ook Frozen was een enorm succes voor Disney. Zowel de eerste film uit 2013 als de sequel uit 2019 ging door de miljardgrens.

Zeg
Lees ook:
Zeg maar let it go tegen Let it go: Encanto-hit verslaat Frozen

Bob Iger kondigde daarnaast ook aan dat Disneyland in het Californische Anaheim een Avatar-attractie krijgt, gebaseerd op de gelijknamige films van James Cameron. Het andere Disney-park in Orlando in Florida heeft al een Avatar-attractie.

Ook is er vervelend nieuws. In totaal haakten 2,4 miljoen abonnees van streamingdienst Disney+ af, vooral als gevolg van prijsverhogingen. Entertainmentconcern Walt Disney, waaronder Disney+ valt, gaat het bedrijf herstructureren. 7000 banen worden geschrapt. Dat komt overeen met 3,6 procent van het wereldwijde personeelsbestand.

Bron: ANP/RTL Boulevard
Meer over